Kenkėjus naikino neefektyviai
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai neplaninį patikrinimą Žvejų gatvėje esančiame restorane „Katpėdėlė“surengė po žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų.
Viena moteris teigė, kad, valgydama minėtoje įstaigoje, barščiuose rado tarakoną. Į pranešimą inspektoriai sureagavo operatyviai ir dar tą pačią dieną surengė patikrinimą.
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža tvirtino, kad vartotojos pateikta informacija dėl įstaigoje esančių tarakonų pasitvirtino.
Patikrinimo metu restorane inspektoriai nustatė kenkėjų kontrolės pažeidimų, kad neužtikrinama patalpų ir įrangos priežiūra.
Pasak A.Baužos, įstaigoje buvo vykdoma kenkėjų kontrolė, naikinimas, tačiau neefektyviai – nebuvo užtikrintos tinkamos kenkėjų kontrolės procedūros.
„Tarakonai įstaigoje buvo naikinami. Šias paslaugas teikianti įmonė tokius darbus atliko kelis kartus per mėnesį. Paskutinį kartą kenkėjai buvo naikinami rugpjūčio 31-ąją. Tačiau, matyt, tokių priemonių nepakako“, – teigė viršininkas.
Gavo du skundus
Patikrinimo metu gyvų ir negyvų tarakonų buvo rasta restorano pirmojo aukšto baro zonoje, virtuvėje, gamybinio inventoriaus plovykloje, antrojo aukšto virtuvėje bei ties baro sandėliavimo patalpos įėjimu, šaldymo kamera. Maisto su šiais kenkėjais inspektoriai neaptiko.
Tikrintojai atkreipė dėmesį ir į tai, kad įstaigos gamybinės patalpos nepakankamai išvalytos – po įrenginiais buvo prisikaupę maisto likučių.
A.Bauža sakė, kad restorane „Katpėdėlė“ tai buvo antras patikrinimas dėl pastebėtų tarakonų.
Tarnyba rugpjūčio 24 d. gavo pranešimą, kad įstaigos lankytojas matė bėgantį tarakoną. Tą kartą tarnyba taip pat operatyviai surengė neplaninį patikrinimą įstaigoje, tačiau pažeidimų neužfiksavo.
„Kadangi buvo gautas jau antras pranešimas, o patikrinimo metu nustatyta pažeidimų, laikinai sustabdėme įstaigos veiklą. Tokiu būdu siekiame apsaugoti vartotojus. Taip pat atsakingam darbuotojui bus taikoma nuobauda“, – patikino viršininkas.
Atsidarys, kai susitvarkys
Anot A.Baužos, įstaiga vėl galės atverti duris, kai bus pašalinti nustatyti trūkumai. Restoranas turi dezinfekuoti patalpas, įrangą, sunaikinti kenkėjus, įvertinti dezinfekcijos efektyvumą laboratorijoje.
„Įmonė turi pranešti mums, kai viską sutvarkys. Tada atliksime pakartotinį patikrinimą. Jei viskas bus gerai, restoranas vėl galės priimti lankytojus“, – pabrėžė pašnekovas.
„Kirminėlis su tarakonais nėra susijęs, tačiau tai rodo, kad restorano personalas, vadovaujantys žmonės dirba neatsakingai“, – kalbėjo viršininkas.
Nulėmė pastato specifika
Bendrovės „Amber Food“, kuri valdo „Katpėdėlės“ restoranų tinklą, Rinkodaros skyriaus vadovės Linos Nikonovaitės teigimu, restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus.
L.Nikonovaitė atkreipė dėmesį, kad restoranas, kurio veikla laikinai sustabdyta, yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje.
„Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą. Tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Šiuo metu baigiame taikyti papildomas priemones, kad būtų atsikratyta kenkėjų likučių, ir restoraną vėl atidarysime ketvirtadienį“, – informavo vadovė.
L.Nikonovaitė pabrėžė, kad tai „izoliuotas“, konkretaus pastato specifikos nulemtas atvejis, neturintis nieko bendro su griežtais „Katpėdėlės“ tinklo restoranuose taikomais sanitarijos reikalavimais. Jie nuolat skrupulingai tikrinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų.
„Be šio atvejo, per paskutiniuosius metus restoranas, esantis Žvejų gatvėje, tikrintas dar du kartus. Po patikrinimų prieš metus ir šį rugpjūtį konstatuota, jog įstaigoje laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų – restoranas yra gavęs geriausią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos vertinimą – 5 puodelius“, – komentavo vadovė.
Ketvirtadienį L.Nikonovaitė informavo, kad Žvejų gatvėje esančiame restorane jau pašalinti tam tikri trūkumai ir pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai. Jau gautas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimas atnaujinti veiklą.
Naujausi komentarai