Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl uostamiesčio bendruomenių pinigų – derybos

2012-10-29 13:07
Dėl uostamiesčio bendruomenių pinigų – derybos
Dėl uostamiesčio bendruomenių pinigų – derybos / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai susirūpino, kur dingo uostamiesčio bendruomenių poreikiams ir viešosioms erdvėms gražinti skirti 500 tūkst. litų. Metai artėja prie pabaigos, o kiemuose jokių naujų įrenginių nematyti.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė nuramino klaipėdiečius, jog pinigai niekur nedingo. Jau beveik baigtos viešųjų pirkimų procedūros, išrinktos bendrovės, kurios daugiabučių namų kiemuose turės įrengti vaikų žaidimų, sporto aikštelių, viešose miesto erdvėse pastatyti suoliukų, šiukšliadėžių, treniruoklių.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bendruomeniškumui skatinti Klaipėdai skyrė 515 tūkst. litų.

Jie buvo padalyti Danės, Baltijos, Marių ir Pajūrio vietos bendruomenių taryboms, kurios ir nusprendė, kur pinigus išleisti.

Dažniausias pageidavimas – sutvarkyti vaikų žaidimų, sporto aikšteles, pastatyti lauko treniruoklių, suoliukų, organizuoti renginių.

„Renginiai jau įvyko visose bendruomenėse, kurios jų pageidavo, o dabar liko tik įrengti prašytą infrastruktūrą“, – teigė D.Pilelienė.

Sutartis su rangovais, kurie statys vaikų žaidimų aikšteles, jau pasirašyta. Jie su bendruomenių atstovais apžiūrėjo erdves, kuriose pageidaujama įrengti aikšteles.

Šiandien vyks paskutinės derybos su rangovais, pretenduojančiais tvarkyti sporto aikšteles ir gražinti viešąsias erdves.

„Derybos vyko jau kelis kartus. Mums netinka pasiūlyta kaina, nes ji per didelė, o verslininkai nenori labai jos nuleisti. Paskutinį kartą derėsimės ir viliamės, kad pavyks susitarti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Lijana Plaščinskaitė.

Numatyti darbai už skirtus pinigus turi būti baigti iki metų pabaigos, nes kitaip juos teks grąžinti ministerijai.

Viliamasi, kad ir kitais metais Klaipėdai bus paskirti apie 500 tūkst. litų bendruomeniškumui skatinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų