Delfinariumą statybininkai uždarys rugsėjį

Iš delfinariumo dėl jo rekonstrukcijos, kuri gali prasidėti rugsėjį, iškeldintiems septyniems delfinams laikinų namų ieškoma ir Lietuvoje.

„Labai tikimės, kad delfinariumo rekonstrukcija prasidės rugsėjo 1 dieną, o baigsis kitų metų gegužės pirmąją. Tokia mūsų siekiamybė“, - teigė Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Tokie planai gali tapti realybe, nes jau rangovo parinkimo konkursas artėja prie pabaigos.

Jame pasiūlymus pateikė šešios bendrovės. Jų paprašyta patikslinti savo pasiūlymus. Atsakymus bendrovės turi atsiųsti per penkias darbo dienas.

Tuomet bus sudaryta preliminari pasiūlymų eilė ir jei ji nebus apskųsta, bus paskelbtas delfinariumo rekonstrukcijos darbų konkurso nugalėtojas.

Sutartį planuojama pasirašyti gegužės pabaigoje, jei neprasidės teisminiai ginčai.

Rekonstruojant delfinariumą bus išlaikyta senoji pastato forma, tačiau erdvės atsiras daugiau. Ketinama įrengti daugiau baseinų, vieną iš jų - atvirą, patogesnes patalpas darbuotojams.

Planuojama, kad ant delfinariumo stogo bus įrengta apžvalgos aikštelė, vasarą veiks kavinė. Aikštelės grindys bus stiklinės, kad žmonės galėtų iš viršaus stebėti delfinus.

Delfinariumo rekonstrukcija gali kainuoti apie 10 mln. litų.

Kol renkamas rekonstrukcijos rangovas, delfinariumo darbuotojai intensyviai ieško, kur laikinai apgyvendinti septynis dabar delfinariume gyvenančius delfinus.

„Dairomės aplink - Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje. Reikia plaukimo baseino, kuris būtų pakankamai didelis ir gilus. Tas miestas, kuriame bus apgyvendinti delfinai, praturtės, nes bus galima rengti edukacinius užsiėmimus. Su delfinais į jų laikinus namus kartu vyks ir treneriai“, - teigė N.Puteikienė.

Paklausta, kodėl delfinai neišnuomojami užsienio zoologijos sodams ar delfinariumams, pašnekovė tvirtino, kad metai yra labai trumpas laikotarpis.

„Niekas jų taip greitai nenorėtų atiduoti', - pajuokavo N.Puteikienė.

Dar viena priežastis, kodėl delfinams laikinų namų ieškoma kuo arčiau, - kelionės išlaidos.

Keturių delfinų  nuskraidinimas į Graikiją kainavo apie 60 tūkst. eurų. Kelionės išlaidas padengė delfinus penkeriems metams išsinuomojęs, Atėnuose esantis zoologijos sodas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių