Pereiti į pagrindinį turinį

Derėsis dėl kiemų valymo

2009-12-08 10:56
Dažnumas: šiuo metu daugiabučių namų kiemai valomi tris kartus per savaitę.
Dažnumas: šiuo metu daugiabučių namų kiemai valomi tris kartus per savaitę. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje ieškoma naujų laikinų kiemų valytojų. Jie bus išrinkti neskelbiamų derybų būdu. Po trijų mėnesių bus skelbiamas konkursas, kurio metu bus išrinkti nuolatiniai kiemų valytojai.

Konkurso, kurio metu bus išrinkti laikini kiemų valytojai, vokai su pasiūlymais atplėšti vakar, tačiau nugalėtojai dar nepaskelbti. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotoja Irena Nachčiunova tvirtino, jog per savaitę turėtų būti išanalizuoti pasiūlymai. Derybos numatomos pirmadienį.

Pasiūlymus valyti kiemus pateikė dešimt valdų, kuriuos administruoja uostamiesčio daugiabučius namus. Su nugalėtojais bus pasirašyta ne ilgesnė kaip pusės metų sutartis. Jie kiemus valys, kol išrinktas konkursas pagrindinio atviro konkurso metu.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų tarnybos vedėjo Tomo Mataičio, pastarasis konkursas buvo apskųstas teismui ir sustabdytas prieš pusantrų metų.

Tą padarė viena iš dalyvių įmonė „Buitis be rūpesčių“. Į teismą bendrovė kreipėsi dar prieš vokų atplėšimą. Jos nuomone netiksliai buvo suformuotos konkurso sąlygos.

„Praėjusį mėnesį „Buitis be rūpesčių“ atsiėmė ieškinį. Gavome teismo nutartį, kad galime vykdyti pagrindinį konkursą, tačiau praėjo pusantrų metų. Konkurso sąlygos neatitinka poreikio ir dabartinės situacijos. Kreipėmės į Valstybinę viešųjų pirkimų tarnybą, kad leistų nutraukti konkursą. Šią savaitę turėtume gauti atsakymą“, – aiškino T.Mataitis.

Vedėjo teigimu, naujo konkurso procedūros gali užtrukti 2-3 mėnesius. Dabar miesto savivaldybė ir valdos sutartį dėl kiemų valymo yra pasirašiusi iki sausio 1 dienos.

„Kadangi turime užtikrinti kiemų valymą, paskelbėme konkursą neskelbiamų derybų būdu. Jie negali likti nevalyti“, – tvirtino I.Nachčiunova.

Dabar daugiabučių namų kiemai yra valomi tris kartus per savaitę pagal nustatytą grafiką. Ar taip bus toliau, I.Nachčiunova negalėjo pasakyti.

„Planuojame, kad toks dažnumas išliks, bet viskas priklauso nuo finansavimo. Kol kas sudėtinga, ką nors pasakyti“, – komentavo I.Nachčiunova

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų