Pereiti į pagrindinį turinį

Didėja karių savanorių gretos

2015-02-06 06:54
Susidomėjimas: pastebima, kad šiuo metu sparčiai daugėja karių savanorių.
Susidomėjimas: pastebima, kad šiuo metu sparčiai daugėja karių savanorių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pajūrio ir aplinkiniuose miestuose daugėja norinčiųjų atlikti karo tarnybą. Šiuo metu Žemaičių apygardos rinktinėje užregistruota apie 800 karių savanorių. Stoti ginti tėvynės ryžtųsi ne tik vaikinai, bet ir merginos.

Stebėdami aštrius politinius įvykius kaimyninėse šalyse, pajūrio miestų jaunuoliai vis dažniau susidomi galimybe tapti kariais savanoriais.

"Masinio ažiotažo nėra, tačiau susidomėjimas dabar tikrai didesnis", – patikino Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vyr. srž. Aringas Švedas.

Pašnekovas pastebėjo, kad šiuo metu vis daugiau jaunų žmonių savanoriškai stotų ginti tėvynės, tačiau išskirtinio antplūdžio nejaučiama – savanoriška karo tarnyba buvo domimasi ir anksčiau.

Šiuo metu Žemaičių apygardos 3-iojoje rinktinėje, kurią sudaro Klaipėdos, Gargždų, Plungės, Skuodo, Šilutės, Kretingos, Tauragės ir Šilalės kuopos, karių savanorių užregistruota apie 800 ir jų gretos nuolat auga.

Savanoriška karo tarnyba šiuo metu esą labiausiai domina jaunus žmones. Dažniausiai prie savanorių panūsta prisijungti 18–25 metų žmonės.

Pašnekovo teigimu, charakterizuoti būsimą karį savanorį nėra nelengva, mat galimybe ne tik, reikalui esant, stoti į šalį ginančiųjų gretas, bet ir tobulėti kaip asmenybei, gerinti savo psichinę bei fizinę būklę domisi įvairūs žmonės.

Tiesa, pastebima, kad savanoriška karo tarnyba masina ne tik stipriosios lyties atstovus, bet ir merginas.

"Paprastai kariais savanoriais dažniau tampa jauni žmonės, bet būna visokių. Tačiau pastebime, kad savanoriška karo tarnyba domina ne tik vaikinus. Gana nemažai merginų kreipiasi ir tampa savanorėmis", – pasakojo karys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų