Didžiojo elingo metai Klaipėdoje – be savivaldybės finansavimo?

Netrukus miesto taryba spręs, ar šiuos metus Klaipėdoje paskelbti Didžiojo elingo metais. Tokį siūlymą pateikusi Jūrinės kultūros koordinacinė taryba papildomų lėšų renginiams organizuoti neprašo, todėl pinigų veikiausiai ir nebus skiriama.

Trečiadienį Finansų ir ekonomikos komitete buvo svarstomas klausimas dėl 2019-ųjų paskelbimo Didžiojo elingo metais.

Tai padaryti, sykiu paminint P.Lindenau laivų statyklos šimto metų sukaktį, pasiūlė Jūrinės kultūros koordinacinė taryba.

Pastaroji kartu su Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriumi parengė ir Didžiojo elingo metų renginių programą.

Paminint šiuos metus siekiama pristatyti išlikusį unikalų jūrinį paveldą, propaguoti laivų statybos tradicijas bei laivų statytojų ir remontininkų profesijas, garsinti Klaipėdą kaip jūrinės kultūros miestą.

Būtent 2019-aisiais sukanka šimtas metų P.Lindenau laivų statyklai, kurioje išlikę ne tik pastatai, bet ir unikalus technikos paveldas, o jos Didysis elingas dominuoja uosto ir miesto centrinės dalies panoramoje.

Tai – unikalus jūrinio paveldo objektas, kokių nebėra išlikę Baltijos jūros uostuose.

Šimtas metų sueina ir toje pačioje teritorijoje esančiai Valčių ir jachtų dirbtuvei bei prieš tiek pat metų statytam burlaiviui "Peer Gynt".

Teigiama, kad savivaldybė šiuo sprendimu neprisiima jokių įsipareigojimų, jos finansavimo neprašoma.

Jūrinės kultūros koordinacinė taryba tikisi tik programos bei atskirų renginių viešinimo savivaldybės turimais resursais.

"Mūsų tikslas – be laivų statytojų ir remontininkų mokyklų bei įmonių populiarinimo, reprezentuoti Klaipėdą, pabrėžti miesto išskirtinumą, pakelti gyventojų savivertę. Tikrai matau tame didžiulę prasmę", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas ir Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos narys Vidas Pakalniškis.

Nesuprantu, o mes tik vėliavą laikysime? Kuo savivaldybė prisidės?

"Nesuprantu, o mes tik vėliavą laikysime? Kuo savivaldybė prisidės?" – Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu teiravosi Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

V.Pakalniškis priminė, kad patvirtintame šių metų Klaipėdos miesto savivaldybės biudžete pinigų šiam reikalui nėra numatyta.

Esą įvairūs renginiai būtų organizuojami už uosto laivų remonto ir statybos kompanijų, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos lėšas, prisidėtų ir įvairūs klubai, muziejai, mokyklos.

A.Šulco žodžiais, netiesa, kad pinigų iš savivaldybės biudžeto nereikės. Jei bus susizgribta per vėlai, pradėjus organizuoti Didžiojo elingo metams skirtus renginius, gali kilti tam tikrų nesusipratimų.

Komiteto nariai paprašė patikslinti lėšų poreikį artimiausio miesto tarybos posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gngj

Gngj portretas
Bronzinis Leninas irgi paveldas..

Pavasaris

Pavasaris portretas
Kodėl nebendraujate,vyrai,seniai Kultūros darbuotojais tituluoti?!

Anonimas

Anonimas portretas
Gal ponas Butkus pakeltu sėdynę ir nuėjęs prie vienintelio Klaipėdos slipo įvestu ten tvarką savo teritorijoje ? Atsibodo bardakas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių