Dingęs internetas pavėlino lietuvių kalbos įskaitą (papildyta)

Trečiadienį visoje šalyje abiturientai laiko lietuvių kalbos įskaitą.

Žinių patikrinimas mokiniams turėjo prasidėti 9 val., tačiau sutrikus interneto ryšiui mokytojai negalėjo atspausdinti užduočių ir įskaita pradėta vėliau.

„Jau prieš 8 val., kai kurios mokyklos skambino, kad nėra interneto ir negalima atsispausdinti užduočių. Skambinau į Nacionalinį egzaminų centrą, tai sakė, kad interneto nėra visose šalies mokyklose. Mes įskaitos užduotis vienoms mokykloms išsiuntėme faksu, kitoms atvežėme“, - sakė Klaipėdos švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Interneto neturėjo tos švietimo įstaigos, kurios naudojasi Lietuvos mokslo ir studijų kompiuterių tinklu LITNET.

„Nacionalinis egzaminų centras buvo pasirengęs perduoti užduotis mokykloms, tačiau LITNET neužtikrino patikimo ryšio. Dabar aiškinamės dėl ko taip atsitiko. Dar prieš įskaitą jiems buvome išsiuntę raštą, kad vyks įskaita“, - portalui Tvirtino Nacionalinio egzaminų centro direktorės pavaduotoja informacinėms technologijoms Nijolė Ivonienė.

LITNET yra valstybinis kompiuterių  tinklas, jungiantis Lietuvos Respublikos mokymo, mokslo ir tyrimo institucijas. LITNET teikia duomenų perdavimo ir interneto paslaugas visoms aukštosioms mokykloms, mokslo institutams, daugeliui  švietimo ir kultūros įstaigų, bibliotekų bei muziejų.

Kai kuriose uostamiesčio mokyklose užduotys abiturientams buvo pateiktos apie 9.30 val.


Šiame straipsnyje: lietivių kalbos įskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių