Dokumento tikimasi sulaukti greičiau

Parengti teritorijos tarp Tilžės gatvės, Šilutės ir Palangos kelių detalųjį planą kol kas sekasi ne itin sklandžiai. Pabaigos link judama ne taip greitai, kaip numatyta. Vis dėlto viliamasi, kad bendradarbiaujant miestui ir plano rengėjams tikslą pasiekti pagaliau pavyks.

Susitiko su rengėjais

Trečiadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kartu su uostamiesčio savivaldybės administracijos specialistais bei bendrovės „Dujų sfera“ atstovais aptarė klausimą, susijusį su tarp Tilžės gatvės, Šilutės ir Palangos kelių esančios teritorijos rengiamu detalioju planu.

Minėta bendrovė yra šios didelės teritorijos detaliojo plano rengėja.

„Viskas šiek tiek užtruko dėl, tikiuosi, rimtų ir objektyvių priežasčių. Vietoj 1,5 metų, kurie jau turėjo baigtis prieš gerus metus, procesas nėra baigtas ir šiandien“, – teigė uostamiesčio meras V.Grubliauskas.

Vieną klausimą išsiaiškino

Rengiant planą iškilo nesutarimų dėl kelių klausimų. Vienas jų – dėl dujų paskirstymo stotelės ir sanitarinės apsaugos zonos, anot mero, šiomis dienomis jau išspręstas.

Miesto vadovo teigimu, buvo svarstoma, ar sanitarinės apsaugos zoną vertėtų nustatyti 300 ar 500 m spinduliu, ar turi būti atliktas poveikio visuomenės sveikatai vertinimas.

„Vis dėlto, padirbėjus mūsų specialistams ir susisiekus su Energetikos ministerija, tikiuosi, šis klausimas jau yra išspręstas, o numatyta sanitarinė zona 300 m spinduliu turėtų būti pakankamai rimtu argumentu Visuomenės sveikatos centrui derinti šį detalųjį planą“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Diskutavo dėl kelio

Pasitarime dalyvavusi Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Milda Žekonytė paaiškino, jog diskutuota ir dėl numatomo naujos gatvės įsikirtimo į Tilžės gatvę.

Pastebima, kad pagal šiuo metu jau egzistuojančius dokumentus suplanuoti kitokie sprendiniai, nei siūlo detaliojo plano rengėjai.

„Tiesiog nesutapo dviem dokumentais – teritorijų planavimo dokumento ir techninio projekto – numatyta to naujo kelio vieta. Tartasi pakoreguoti, kad detaliuoju planu, kuris dar nėra patvirtintas, būtų prisitaikyta prie jau parengto dokumento, kad ateityje nebūtų neatitikimo“, – paaiškino M.Žekonytė.

Tikisi kokybiško dokumento

Nors, anot miesto vadovo, dar liko svarstytinų klausimų, tačiau po gana karštos diskusijos išsiskirstyta nusiteikus, kad bendras sprendimas bus rastas.

„Galimybė susitarti dėl detaliojo plano rengimo pabaigos ir suderinimo tikrai yra, bet tam reikia trupučio laiko. Atrodo, jaučiamas visų pusių geranoriškumas, todėl belieka tikėtis, kad šios derinimo procedūros pajudės, o pabaigtą bei suderintą detalųjį planą turėsime nors ir pavėluotai, bet kokybišką ir atliepiantį miesto interesus“, – kalbėjo V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių