Donorystės dieną Klaipėdoje nutūpė sraigtasparniai

Pievoje šalia arenos uostamiestyje šeštadienį vyko paskutinis Donorystės dienai skirtas renginys. Šių renginių mataronas, apkeliavęs Kauną, Panevėžį ir Šiaulius, finišavo pajūryje.

Minėdami pasaulio ir Europos organų donorystei ir transplantacijai skirtą dieną, buvo siekiama kuo plačiau paskleisti žmonėms informaciją apie organų donorystę.

Donorystės dienos renginyje klaipėdiečiai turėjo galimybę apžiūrėti Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnius, daugiau sužinoti apie organų donorystę. Apsisprendusieji galėjo pasirašyti sutikimą donoro kortelei gauti. Donorystės dienos akcijoje dalyvavo pacientų asociacijos „Gyvastis“ nariai, kurie pasakojo, kaip pasikeitė jų gyvenimas po transplantacijos.

Smalsuolių dėmesį traukė parodomoji donoro organų perdavimo imitacija. Susirinkusiems buvo parodyta, kaip gabenami organai skubiais atvejai. Greitosios pagalbos automobilį su medikais atlydėjo policijos ekipažas, o medikai iššokę ir greitosios pagalbos automobilio greitai nunešė konteinerius su menamais organais į sraigtasparnius.

Klaipėdos gyventojams buvo suteikta išskirtinė galimybė paskraidyti sraigtasparniu. Renginio svečiai, teisingai atsakę į klausimus apie organų donorystę, tapo laimingaisiais, galėjusiais išbandyti šią oro transporto priemonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių