Duris atvėrė lopšelis-darželis „Puriena“

Po rekonstrukcijos ir plėtros darbų uostamiestyje atidarytas lopšelis-darželis „Puriena“. Darbų metu darželis ne tik buvo atnaujintas – jo plotas išaugo dvigubai ir nuo šiol čia galės būti ugdomi daugiau nei 300 mažųjų klaipėdiečių.

Išaugo dvigubai

Iškilminga lopšelio-darželio „Puriena“ atidarymo ceremonija įvyko rugsėjo 1-osios išvakarėse.

Įstaigos direktorė Virginija Letukienė pastebėjo, kad darželis buvo pastatytas 1967-aisiais, tad ketvirtadienį naujam gyvenimui jis atgimė praėjus pusšimčiui metų.

Lopšelio-darželio rekonstrukcijos ir plėtros, pastatant naują pastatą, darbai prasidėjo praėjusių metų viduryje.

Įgyvendinus projektą bendras lopšelio-darželio plotas padidėjo dvigubai iki 3,3 tūkst. kv. m, tad ikimokyklinio ugdymo įstaigą nuo šiol galės lankyti 360 vaikų – dvigubai daugiau nei buvo iki projekto pradžios.

Modernios erdvės ir įranga

Iš viso darželyje įrengta 19 grupių – 7 dienas leis lopšelinukai, 10 bus ugdomi ikimokyklinio amžiaus vaikai ir 2 – priešmokyklinukai.

Direktorė pastebėjo, kad atnaujintoje įstaigoje įrengta ir modernia įranga aprūpinta virtuvė, sporto, kultūros ir meninių renginių salės bei multifunkcinė erdvė meninei vaikų saviraiškai.

Darželio auklėtiniai taip pat galės džiaugtis eksperimentų, žaidimų, dailės kambariais. Įstaigoje veiks ir logopedo, socialinio pedagogo, psichologo kabinetai.

Akcentuojama ir tai, kad darželyje sumontuota moderni vėdinimo sistema.

Darbų metu buvo sutvarkyta ir „Purienos“ aplinka.

Pirmasis istorijoje

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad darbų metu iškilęs naujas priestatas tapo pirmuoju per visą šalies nepriklausomybės laikotarpį Klaipėdoje pastatytu lopšeliu-darželiu.

„Gražu ir tai, kad šis darželis atveria savo duris Lietuvai pasitinkant savo valstybės šimtmetį. Manau, kad mes visi tą atsiminsime, tą atsimins vaikučiai, kurie pirmą kartą įžengs į tą darželį“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Miesto vadovas taip pat pabrėžė, kad „Purienos“ rekonstrukcijos ir plėtros projektas kartu yra ir susitelkimo simbolis, mat siekiant bendro tikslo pečius surėmė skirtingos institucijos, žmonės, mintys ir idėjos.

Prisidėjo ir uostas

Projektą įgyvendino viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Lyderio grupė“. Darželio atidarymo metu laiku ir kokybiškai įgyvendinę projektą rangovai sulaukė gausybės komplimentų.

Rangovų atstovai taip pat nestokojo komplimentų už konstruktyvų bendradarbiavimą tiek darželio direktorei, tiek miesto savivaldybei.

Visų įgyvendintų darbų vertė – 3,42 mln. eurų. Lopšelio-darželio rekonstrukciją ir plėtrą finansavo miestas ir uostas, kuris skyrė beveik 1,84 mln. eurų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, pavaduojantis generalinį direktorių, Vidmantas Paukštė pastebėjo, kad prieš pat rugsėjo 1-ąją duris atvėręs atnaujintas ir išsiplėtęs darželis yra puikus pavyzdys to, kuo gali pavirsti uoste perkraunamos tonos krovinių.

„Man, kaip vadovaujančiam infrastruktūros plėtrai Klaipėdos uoste, šiandien tokia diena, kai matau ne naują pastatytą krantinę, bet naują vaikų darželį ir man asmeniškai, ši investicija yra viena prasmingiausių per pastaruosius metus“, – teigė V.Paukštė.

Jis taip pat teigė manantis, kad uoste perkraunamų tonų naudą kartu su miesto savivaldybe įgyvendinamų projektų metu dar bus galima išvysti ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bandis

Bandis portretas
Per tiek metu pirma darzeli rekonstravo, nekalbant, kad nauja pastatytu... Sios kartos valdininkai ieis i Lietuvos juodaja istorija... Geda.

seklys

seklys portretas
kaina tai kelianti abejoniu ...issiplove ir uostas ir miestas ...

Arūnas

Arūnas portretas
sveikinu atidarymo proga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių