Dvasingumas – už pinigus (kiek kainuoja nušvitimas arba išsilaisvinimas)

Apeigos dėvint tik baltus rūbus, krikščioniškų simbolių niekinimas, ritualai psichikai užvaldyti ir net grasinimai nepaklususiesiems. Tokius reiškinius patyręs klaipėdietis atvirai prabilo apie uostamiestyje veikiančias sektas, kurių tikslas – pinigai.

Apeigos dėvint tik baltus rūbus, krikščioniškų simbolių niekinimas, ritualai psichikai užvaldyti ir net grasinimai nepaklususiesiems. Tokius reiškinius patyręs klaipėdietis atvirai prabilo apie uostamiestyje veikiančias sektas, kurių tikslas – pinigai.

Žadėjo rojų

35-erių Donatas savo kailiu išbandė net kelis vadinamuosius dvasingumo judėjimus ir, išvydęs, kaip jie veikia, drąsiai teigia, kad dvasiniais vedliais save vadinantys veikėjai tik naudojasi gyvenimo krizėse atsidūrusių žmonių patiklumu.

"Už viso to stovi verslas ir pinigai. Visos sektos, gyvenimo meno mokytojai, okultizmo šalininkai tik siekia pasipelnyti", – apie savo patirtį kalbėjo klaipėdietis.

Pasak Donato, vadinamieji "New Age" judėjimai, kurie skelbia padėsiantys žmogui atrasti universalią tiesą, išsilaisvinimą, kiekvienam naujam klientui žada įvairius būdus, kaip pasiekti rojų ar palaimą.

"O kas pagailės pinigų, kai žadamas rojus? Aš, kaip daugelis kitų, tokių judėjimų pradėjau ieškoti, kai ištiko gyvenimo krizė. Atrodė, kad toks dvasinis judėjimas yra paprastesnis, lengviau pasiekiamas, o jų žadamas rezultatas esą turėtų būti greitesnis. Juk niekas nenori laukti, o ypač tuomet, kai išgyveni dvasinę krizę", – tvirtino klaipėdietis.

Nepigi hipnozė

Donatas iš draugų sužinojo apie uostamiestyje vykstančius meno terapijos užsiėmimus.

"Patekau į vienos parapsichologės kursus. Ji neva gydo tiek dvasinį, tiek fizinį kūną. Pirmas įspūdis manęs neišgąsdino, tačiau vėliau susivokiau, kad užsiėmimų metu galėjo būti taikoma hipnozė", – įžvelgė Donatas.

Meno terapijos vienas užsiėmimas kainavo 70 litų, tačiau kas kelis mėnesius buvo rengiami dar ir seminarai, kurie kainuoja nuo 200 iki 450 litų.

"Kursų dalyvis turėjo savo bėdą nupiešti. Vėliau buvome įtikinėjami, kad reikia gydyti ne tik dvasią, bet ir kūną. Tai vykdavo perduodant energiją rankomis", – pasakojo klaipėdietis.

Parapsichologė aiškindavo, kad ji remiasi Indijoje šventu laikomo Saybabos mokymu.

Per dieną – 6,7 tūkst. litų

"Vienas seminarų buvo pinigų tema. Iš pradžių tikėjau tuo, kas kalbama, tačiau kartą susimąsčiau. Mokymų vadovė seminarą pradėjo nuo kabineto valymo. Kalbant indiška terminologija, buvo pareikšta, kad teks atlikti nemokamą darbą. Taip esą apsivalys kabineto energetika", – prisiminė klaipėdietis.

Išvalę dulkes parapsichologės valdose, kursų dalyviai klusniai susėdo užsiėmimams.

"Per pertraukėles buvo galima pailsėti, išgerti arbatos. Tačiau maistą ir visas vaišes tekdavo susinešti mums patiems. Kursų vadovė užsiėmimų metu pareiškė, kad arbatos neduos, nes mes nenusipelnėme. Esą esame neverti net arbatos", – kalbėjo vyras.

Tačiau už vieną dieną tokių kursų vadovė į kišenę susidėdavo nuo 3 tūkst. iki 6,7 tūkst. litų.

Parapsichologė susirinkusiesiems pasiūlė vandens, patvirtinusi, kad jis yra šventintas. Ant stalo padėjo cukraus gabalėlių. Kursų dalyviai turėjo eiti rateliu aplink stalą ir valgyti cukrų.

Nepaklususiesiems – grasinimai

"Man tai buvo panašu į sektos ritualus. Buvo tokių, kurie pasipriešino ir nenorėjo paklusti. Vienam žmogui pasakius, kad jis nori išeiti ir nedalyvauti visame tame, pasigirdo grasinimai", – pasakojo Donatas.

Parapsichologė esą valdingu tonu rėžė nepaklusniajam į akis, kad jei žmogus išeis, jam bus tik blogiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinove

zinove portretas
Kulautuvoj irgi yra viena"nusvitusi" ,kuri buria ir su mirusiu dvasiomis snekasi,ir jau randasi"ketvirtoj dimensijoj,tai tiek prisidirbo kad net maldininku pagalbos prireike,mat naktimis prie jos lovos juodi varnai ja puldinejo ir jau kuris laikas kaip pamisimu serga...

jo..

jo.. portretas
vsd turetu pasidomet tokiom naujom religinem organizacijom. mes irgi esam nukenteje nuo sektos,nuo tu scientologu. persekiojimas,gazdinimas,santazavimas,-cia ju kasdienybe. jokios religijos ar filosofijos ten juk nera. jie kabinejasi prie labiausiai pazeidziamu zmoniu,prie vaiku ,kurie negali saves apsiginti. visos tos naujos religines organizacijos yra budas isvylioti pinigus is silpnesniu zmoniu

Katia

Katia portretas
Panasu, kad cia straipsnis apie burtininke ir "nusvitusiaja" kurios vardas is "A" raides.Galejote ir is jos paimti interviu, idomu ka ji butu paaiskinusi apie ta keista nusvitima ir susidievinima skleidziama kitiems...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių