Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračių nuoma Klaipėdos mieste klesti

2012-06-21 05:00
Dviračių nuoma Klaipėdos mieste klesti
Dviračių nuoma Klaipėdos mieste klesti / Shutterstock nuotr.

Prasidėjęs vasaros sezonas dviračių aistruolius veja į trasą. Savo dviračio neturintys žmonės jį gali rinktis iš daugelio siūlomų Klaipėdoje esančiuose nuomos punktuose.

Norint valandai išsinuomoti dviratį, teks pakloti 7– 9 litus. Nuolaidos taikomos tik tuomet, jei minamą transporto priemonę nuomojasi grupė – trys ir daugiau žmonių.

Didesnei žmonių grupei yra taikomas mažesnis nei 7 Lt mokestis už valandą arba vaikiška dviračio kėdute duodama naudotis už dyką.

Suteikiama galimybė dviratį išsinuomoti ir visai dienai. Tokios paslaugos kaina svyruoja nuo 25 iki 35 Lt.

Dviratės transporto priemonės gedimo atveju gali iškilti problemų.

Viename iš nuomos punktų, pradūrus padangą, yra taikomas papildomas 20 litų mokestis, sudaryti ir kitų dviračio gedimų kainynai.

Tačiau konkuruojanti įmonė ne tik netaiko jokio mokesčio už dviračio gedimą, bet dargi suteikia įrankių dėžę, kuri padėtų nelaimės atveju tolimesnėje kelionėje.

Vieno nuomos punkto darbuotojas Karolis išdavė, jog dviračius labiausiai mėgsta išsinuomoti klaipėdiečiai. Pasak jaunuolio, aktyviausiai juos nuomojasi daugiabučių namų gyventojai, sumanę vakarą praleisti aktyviai. Mažiausiai sulaukiama užsieniečių dėmesio.

Kalbintas dviratininkas Algirdas neslėpė, jog nuomos punkte lankosi dažnai. Pasak pašnekovo, čia suteikiamos puikios sąlygos mėgautis dviračių sportu. ,,Kaina, kokybė – viskas įskaičiuota, tik reikia žinoti, kurį nuomos punktą pasirinkti. Ir tada viskas bus puiku'', – atviravo vyriškis.

Kad ir kokių saugumo priemonių imasi dviračių nuomotojai, vagysčių ir nuostolių išvengti nepavyksta. Ilgapirščiai iš vieno dviračių nuomos punkto per sezoną vidutiniškai pavagia 6 dviračius. "Nepadeda niekas. Kasmet vagys darosi vis gudresni. Nors ir paimame užstatą, tačiau ilgapirščių tai nesustabdo'', – pasakojo nuomos punkto darbuotojas Vytautas.

Per sezoną vienas nuomos punktas dviračius išnuomoja vidutiniškai 5 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų