Dviračių nuomos rinkoje – pagyvėjimas

Įsibėgėjanti vasara į gatves bei pajūrį sukvietė dviračių mėgėjus. Tai pats darbymetis ir dviračių nuoma užsiimantiems verslininkams.

Vasarą išlipa iš automobilio

Vasarą dažnas klaipėdietis iš automobilio persėda ant dviračio. Juo keliauja į darbą, paplūdimį ar mišką. Tiesa, ne visi turi šią ekologišką transporto priemonę. Šiuo atveju vienas sprendimų – dviračio nuoma.

Klaipėdoje miestui skirtą dviratę transporto priemonę dienai, t.y. nuo 9 val. ryto iki 21 val. vakaro, galima išsinuomoti už 25–30 litų.

Tačiau kelioninio dviračio nuomai atseikėti reikės nuo 30 iki 40 litų. Vaikišką dviratuką galima išsinuomoti už 20 litų.

Sparčiai populiarėjant vaikiškoms priekabėlėms, šios transporto priemonės nuomos kaina siekia nuo 30 iki 45 litų.

Reikalauja apmokėti remontą

Pietinėje miesto dalyje esančio dviračių nuomos punkto darbuotojas Tomas pasakojo, jog jei nuomotojas sugadina dviratį, jis turi sumokėti papildomą pinigų sumą už remontą.

„Sugedus dviračiui, teks apmokėti jo remontą. Ji priklausys nuo gedimo sudėtingumo. Net ir pradūrus padangą, tai kainuos apie 20 litų“, – pasakojo Tomas.

Centrinėje miesto dalyje esančio dviračių nuomos punkto direktorius Saulius Ružinskas pasakojo, jog klientams, kurie vyksta į ilgesnę kelionę, yra duodamas remonto įrankių komplektas. Nuomos kaina dėl to nedidėja.

Jeigu dviratininkai nemoka pasiremontuoti sugedusio dviračio, jiems siūloma kreiptis pagalbos į kitus dviratininkus, į kituose miesteliuose esančias dviračių remonto įmones arba grįžti į nuomos punktą autobusu.

„Kartais klientams tenka apmokėti remonto išlaidas, bet tik tuo atveju, jeigu dviratis sugadintas dėl dviratininko kaltės, pavyzdžiui, trenkėsi į stulpą ir sulankstė ratlankį ar priekinę šakę“, – neslėpė S.Ružinskas.

Nuomojasi svečiai

Dviračių nuomos punkto darbuotojas Tomas prasitarė, jog dviračius daugiausiai nuomojasi į Klaipėdą atvykę svečiai. Daugelis klaipėdiečių turi savo asmeninius dviračius.

Sumanęs pakeliauti po Klaipėdą, dažnas atvykėlis esą kreipiasi į nuomos punktus. Dviračių nuomotojai teigia, kad klientų vasaros metu tikrai netrūksta.

Dviračiais daugiausiai žmonės keliauja į Kuršių neriją, Smiltynę, Nidą, Palangą bei Šventąją. Klaipėdoje neseniai apsigyvenęs Ignas pasakojo, jog dviratį išsinuomoja dažnai.

„Nors daug kas sako, jog dviračio nuomotis neapsimoka, geriau jau jį yra nusipirkti, tačiau, kadangi esu ne vietinis, kitos išeities neturiu. Svarbiausia atrasti nuomos punktą, kuris gali pasiūlyti geriausią kainą ir kokybiškus dviračius. Dviratį išsinuomoju beveik kiekvieną savaitgalį“, – atviravo vyriškis.

Nuolatiniame vagių akiratyje

Kasmet dviračių nuomos punktai nukenčia ir nuo ilgapirščių. Vidutiniškai per metus yra pavagiami 7 dviračiai.

Pasak dviračių nuomos punkto direktoriaus S.Ružinsko, įtartiniems asmenims dviračių stengiamasi nenuomoti. Pasitaiko atvejų, kai prašoma palikti piniginį užstatą arba dokumentą, tačiau net ir tai esą neapsaugo nuo dviračių vagysčių.

„Stengiamės nuomotojams duoti aukštesnio saugumo lygio spynas arba perspėjame, kad trosinės spynos dviračių beveik nesaugo, ypač mieste ar prie prekybos centrų“, – sakė S.Ružinskas.

Verslininkas pasakojo, jog neseniai neteko kelių išnuomotų dviračių, nors užstatui ir turėjo paliktus dokumentus.

„Tokiu atveju iš policijos ir teismų naudos – kaip iš ožio pieno. Jau keletas teismo procesų pasibaigė mūsų naudai, bet ką galima paimti iš žmogaus, kuris niekur nedirba ir neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, kitaip tariant, yra elgeta“, – samprotavo verslininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kristina

kristina portretas
manau kad 25–30 litų yra per daug...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių