Klaipėdos uoste surinkta apie 140 kubų užteršto vandens

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrų uostas antradienį po pietų pranešė baigęs sekmadienį pastebėtų teršalų likvidavimo darbus – surinkta apie 140 kubinių metrų užteršto vandens.

Aplinkos apsaugos agentūra anksčiau antradienį pranešė, kad po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad išsilieję teršalai yra dyzelinas, tačiau taršos šaltinis kol kas nenustatytas.

Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas pirmadienį teigė, jog tikslaus išsiliejusių teršalų kiekio kol kas pasakyti negalima, tai bus padaryta vėliau. Pasak A. Latako, teršalai į Žiemos uosto įlanką atplaukė iš akvatorijos.

Žiemos uosto įlankoje veikia uosto krovos bendrovė „Klasco“ bei bendrovė „Mėmelio miestas“, ši uosto dalis yra ties centrine miesto dalimi.

Sekmadienį dalis teršalų pasiekė ir Baltijos jūrą ties Melnrage.

Aplinkosaugininkų teigimu, bauda juridiniam asmeniui už teršalų išsiliejimą gali siekti 14-20 tūkst. eurų, o žada gamtai už 1 toną teršalų – 42,4 tūkst. euro. Administracinė bauda kaltininkui siekia 6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuotrauka 2

Nuotrauka 2 portretas
Didieji cenzoriai....kelnės pilnos, nuo griežtesnio komentaro?

Nuotrauka

Nuotrauka portretas
Kas "įdėjo" tokią nuotrauką. Skaitytojams atsuktos kažkokių neaiškių veikėjų nugaros. Betrūksta tik nusimauti kelnes ir parodyti nuogus užpakalius. Ir kur besišypsančiu, laimingu veidu pono mero nuotrauka stambiu planu???

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kada skelbs terseja? Alio, "proto bokstai"?!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių