Egzaminų rezultatai Klaipėdoje: džiugina šimtukais, tačiau koją kišo matematika

Trečiadienį paviešinti likusių devynių valstybinių egzaminų rezultatai. Uostamiesčio abiturientams sėkmingiausiai pavyko anglų kalbos egzaminas, o daugiausiai nusivylimų būta po matematikos egzamino, kurio neįveikė daugiau nei trečdalis Klaipėdos moksleivių.

Mokslų karalienė tapo podukra?

Prasčiausiai iš visų egzaminų, tiek Lietuvoje, tiek Klaipėdoje abiturientams sekėsi matematikos egzaminas.

Dauguma abiturientų rinkosi šį dalyką, tikėdamiesi stoti į valstybės finansuojamas vietas, tačiau, kaip paaiškėjo, dauguma jų pervertino savo jėgas.

Klaipėdoje matematikos egzaminą laikė 889 abiturientai, neišlaikė net 300, tai yra 34 proc., daugiau nei Lietuvos vidurkis (32,4 proc.).

Pernai Klaipėdoje matematikos neišlaikė 18,7 proc. moksleivių.

Dauguma neišlaikiusiųjų buvo iš profesinių mokyklų, kai kuriose jų matematikos egzamino neįveikė nė vienas jį pasirinkę moksleivis.

Šimtukus už matematiką gavo 22 abiturientai – iš „Ąžuolyno“ gimnazijos (13), Klaipėdos licėjaus (7), „Žaliakalnio“ (1) ir „Vydūno“ gimnazijose (1).

Bendras matematikos egzamino vidurkis Klaipėdoje tik 26,7 proc. Pats žemiausias iš visų laikytų valstybinių egzaminų.

Populiariausia – anglų kalba

Klaipėdoje šiemet mokyklą baigs 1 816 abiturientų, iš jų valstybinį anglų kalbos egzaminą laikė 1 170, išlaikė 1 165 (99,6 proc.). Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus, tai yra toks pats išlaikymo procentas, kaip ir pernai.

Anglų kalbos egzamino neišlaikė 5 moksleiviai ir tai nesudaro nė pusės procento visų laikiusiųjų šį egzaminą. Aukščiausiu 100 balu įvertinti 109 moksleiviai (pernai šimtukų už anglų kalbą buvo 121).

Daugiausiai šimtukininkų – „Ąžuolyno“ (32) ir „Vėtrungės“ (17) gimnazijose, taip pat Klaipėdos licėjuje (16) bei „Varpo“ gimnazijoje (10).

Už anglų kalbos egzaminą šimtukus gavo ir „Vydūno“ (8), Vytauto Didžiojo gimnazijos (8), E.Balsio menų gimnazijos (5), H.Zudermano (3), „Aitvaro“ (2), „Aukuro“ (2), „Žemynos“ (2), „Žaliakalnio“ gimnazijų abiturientai, taip pat S. Šimkaus konservatorijos (1) ir Paslaugų ir verslo paslaugų mokyklos (1) moksleiviai.

Bendras anglų kalbos egzamino vidurkis Klaipėdoje – 73 proc.

Valstybinį rusų kalbos egzaminą laikė 45 Klaipėdos abiturientai, visi išlaikė. Iš jų 9 (pernai buvo 3) moksleiviai gavo po 100 balų – iš „Varpo“ (2), „Vydūno“ (2), „Vėtrungės“ (1), E.Balsio menų gimnazijos (1), Klaipėdos licėjaus (1), Technologijų mokymo centro (1) ir Vytauto Didžiojo gimnazijos. Bendras rusų kalbos egzamino vidurkis Klaipėdoje – 73 proc.

Disciplinas rinkosi tikslingai

Istorijos egzaminą Klaipėdoje laikė 346 abiturientai, neišlaikė 1, bendras vidurkis – 54,3 proc. Šimtuką gavo tik vienintelis moksleivis iš „Ąžuolyno“ gimnazijos.

Pernai šimtukų už istorijos egzaminą negavo nė vienas klaipėdietis. Pastebima, kad kasmet šį egzaminą renkasi vis mažiau moksleivių.

Biologijos egzaminą laikė 266 abiturientai, neišlaikė 6, šimtukai irgi – 6. Juos gavo „Ąžuolyno“ gimnazijos (3), Klaipėdos licėjaus (2) ir „Aitvaro“ gimnazijos (1) moksleiviai.

Chemijos valstybinį egzaminą Klaipėdoje laikė 55, neišlaikė 5, šimtuką gavo tik vienas moksleivis iš Klaipėdos licėjaus. Lietuvoje iš viso tik 5 moksleiviai įvertinti 100 balu.

Fiziką laikė 113 klaipėdiečių, neišlaikė 8 (6 jų – iš profesinių mokyklų). Keturi abiturientai gavo 100 balų. Visi – iš „Ąžuolyno“ gimnazijos.

Informacinių technologijų egzaminą laikė 113 abiturientų, neišlaikė 10. Šimtukus gavo 20 abiturientų. Juos gavo „Ąžuolyno“ gimnazijos (18), Klaipėdos licėjaus (1) ir „Vydūno“ gimnazijos (1) moksleiviai.

Geografijos valstybinį egzaminą laikė 146, neišlaikė 2. Šimtukas tik vienas, jį gavo moksleivis iš „Ąžuolyno“ gimnazijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VDG mama

VDG mama portretas
Aišku, bepigu Ąžuolynui didžiuotis šimtukais, kai susirenka beveik visus gabius miesto vaikus, nes turi visas Akademines klases, o kitoms mokykloms tenka kas liko ir visokių gabumų vaikai. Tad džiaugiuosi visų abiturientų rezultatais, kiekvienas įdeda pastangų kiek gali. Ačiū mokytojams

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai ąžuoliukai!

Mokytoja

Mokytoja portretas
Nepanikuokit, matematikos egzamino rezultatai - normalūs. Matematila be galo sunkus mokslas ir ne kiekvienam įkandamas Laikė tie, kurie neturėjo laikyti. Nebūtina visiems mokytis universitete , galima pasirinkti puikią profesiją ir laimingai gyventi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių