Eismas į uostamiesčio kapines lapkričio 1-ąją (schemos)

Lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, į miesto kapines važiuos trečdalis visų miesto autobusų. Teigiama, kad miestiečiams neturėtų kilti rūpesčių dėl susisiekimo.

Organizuoja laikinus maršrutus

Daugiau miesto autobusų į kapines pradėjo važiuoti prieš savaitę. Dažniau kursavo ne tik įprasti, bet ir buvo organizuojamas tradicinis laikinas 111 maršrutas Stotis-Lėbartai.

Anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo, jau šią savaitę į kapines važiavo pilnesni miesto autobusai.

Klaipėdiečiai skubėjo sutvarkyti savo artimųjų kapus prieš mirusiųjų pagerbimo dieną.

Dar daugiau autobusų į miesto kapines kursuos lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, kada į kapines važiuoja daugiausia autobusų. Jų bus apie 50. Tai sudaro trečdalį visų miesto autobusų.

Bus organizuojami dar du tradiciniai laikini maršrutai 99 ir 117. Pirmasis važiuos iš Vingio gatvės Taikos prospektu iki Joniškės kapinių, kur esančioje automobilių aikštelėje apsisuks ir grįš atgal.

117 laikino maršruto autobusas važiuos iš miesto ligoninės, užsuks į Joniškės kapines ir tada į Lėbartus. Jis skirtas žmonėms, kurie nori aplankyti abejas kapines.

Neįleis į kapines automobilių

Lapkričio 1-ąją kitaip važiuos 17 maršruto autobusas. Jis nevažiuos iki „Jaunytės“ stotelės prie kolegijos, o suks prie Joniškės kapinių.

Iš Joniškės kapinių miesto centrą bus galima pasiekti 21 ir 25 maršruto autobusais.

Pabrėžiama, kad autobusų, važiuojančių į kapines, klaipėdiečiams ilgai laukti nereikės. Tam tikrose vietose jie kursuos kad 3-5 minutes. Kitur gali tekti palaukti ilgiau, bet ne ilgiau kaip 15 minučių.

Atkreipiamas dėmesys, kad lapkričio 1-ąją daugiausia žmonių į kapines važiuoja nuo 9 iki 13 val. Šiuo laiku autobusuose gali neužtekti sėdimų vietų. Dėl to rekomenduojama kelionei rinktis kitą laiką.

Kadangi lapkričio 1-ąją didžioji dalis autobusų važiuos į kapines, rečiau kursuos 9 maršruto autobusas. Jis važiuos kas pusantros valandos. Visą ilgąjį savaitgalį miesto autobusai važiuos sekmadienio grafikais.

Tradiciškai lapkričio 1-ąją į kapines lengvieji automobiliai nebus įleidžiami. Iki 11 val. bus galima atvežti tik neįgaliuosius. Vėliau kapinių vartai bus uždaryti.

Teks važiuoti žvyrkeliais

Lengvųjų automobilių vairuotojai į miesto kapines galės patekti taip pat kaip ir ankstesniais metais. Tokios pat schemos naudojamos jau kelerius metus.

Joniškės gatve automobilių eismas bus draudžiamas nuo Mokyklos iki Kelmiškės gatvės. Į Lėbartų kapines vairuotojai negalės važiuoti nuo Rimkų gyvenvietės. Čia galės važiuoti tik viešasis transportas.

Lapkričio 1-ąją automobiliai į Lėbartų kapines iš Klaipėdos galės važiuoti per Jakų sankryžą Dovilų kryptimi, Kiškėnus ar Šernus bei Šilutės kryptimi per Šernus.

„Čia yra žvyrkeliai, bet jie sutvarkyti. Toks modelis pasiteisino“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Vytautas Paukštė.

Prie kapinių eismą lapkričio 1-ąją reguliuos policijos pareigūnai. Laiku, kada nebus didelių transporto srautų, automobilių vairuotojai galės privažiuoti arčiau prie kapinių.

Atkreipiamas dėmesys, kad palikti mašinas prie kapinių prieigų draudžiama.

Papildomi autobusų reisai ir maršrutai į miesto kapines bus organizuojami ir šeštadienį bei sekmadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

eugenija

eugenija portretas
mes suseimyna privaziuosim toliau kapiniu sesim i autika nuvaziuosim kiek iseis o poto nueisim nes bus katastrofa pasistatyt masina
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių