Eitynėmis su deglais paminėta Klaipėdos krašto diena

Klaipėdos krašto dienos renginius trečiadienio vakarą vainikavo šventinės eitynės su deglais "Sausio 15-osios garbė – jaunimo maršas". Šiuo renginiu jau antrą kartą kitaip, nevaldiškai paminėta Klaipėdos prijungimo prie Didžiosios Lietuvos data.

Apie šimtas šventinių eitynių dalyvių su liepsnojančiais deglais, Lietuvos valstybinėmis vėliavomis bei būgnais sausio 15-osios pavakarę pajudėjo nuo buvusios prefektūros, iš Teatro aikštės link Skulptūrų parko, kur palaidoti žuvę 1923-iųjų sukilėliai.

Šventinėse klaipėdiečių eitynėse dalyvavo ir svečiai iš Vilniaus, kurie patikino, jog tikrai ne visi sostinėje nežino, pamiršo, ar nenori žinoti, ką Lietuvai reiškė tie 97-erių metų senumo įvykiai, kai šalis įgijo priėjimą prie jūros.

Tiesa, renginio organizatorius – Lietuvos piliečių sąjunga, kurios lyderis Dionyzas Varkalis tikėjosi, kad jaunimo maršas bus gausesnis, vis dėlto kolona buvo gana įspūdinga.

Išties, krašto prijungimas prie Lietuvos buvo paminėtas ne valdiškai. Akivaizdu, jog randasi šios dienos paminėjimo tradicija Klaipėdoje.

„Turime švęsti, o ne gedėti. Čia vyko kova ir ji buvo laimėta", – kalbėjo D. Varkalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Burzuazine Lietuva Memelio Krasta 1938 metais grazino Vokietijai ir ATSISAKE bet kokiu teisiu i si Krasta ant amziu. SUTARTIS GALIOJA IKI SIOL. Po karo zmogedra J.V. Stalinas si Krasta kartu su Vilno Krastu priskyre Lietuvos TSR kaip karo grobi atsidekodamas uz lietuviskos 16 divizijos kovas TSRS armijos sudetyje. Sita dovanele Lietuvos Tarybu Socialistinei Respublikai NETURI JOKIOS JURIDINES GALIOS. Zlugus TSRS ir atkurus burzuazine Lietuva Lietuva PRIVALO GRAZINTI NETEISETAI prijungtas teritorija tokias kaip Memelio ir Vilnos Krastus. Lietuvai gresia Tarptautinis Tribunolas uz siu teritoriju okupacija.

Vyresnė už jaunimą

Vyresnė už jaunimą portretas
Anonimui - ir visai ne. Buvo visokio amžiaus žmonių, o tų virš 70 tik keli. Mes palaikėme jaunimą ir žygiavome su jais, taip sakant, buvome eisenos ariergardas. Kaip visada ir kaip visur. Mes didžiuojamės kad šis jaunimas atėjo ne valdžios ar partijų kviečiamas o savo noru, vien iš pilietinio suvokimo ir tikro, nuoširdaus patriotizmo. Netgi buvo svečių iš Nidos ir Vilniaus.Tikiuosi kitais metais eisena bus didesnė ir labjau palaikoma miestiečių.

Hahaha

Hahaha portretas
Grynai taip pat ,kaip ir fašistai banderos su deglais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių