Ekologiškas transportas – ir Klaipėdos kaimynystėje?

Kalbos ir planai diegti ekologišką susisiekimo infrastruktūrą kyla ne tik Klaipėdoje, bet ir kaimynystėje. Vakar uostamiesčio ir Kretingos rajono merai tarėsi dėl galimybių aplinkai draugiško viešojo transporto siekti regioniniu lygiu.

Klaipėda ir Kretingos rajonas bandys bendradarbiauti ir stiprinti ryšius. Tokias galimybes neseniai aptarė šių dviejų miestų savivaldybių administracijų vadovai, o vakar – ir susitikę merai.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad bendrų sąlyčio taškų matoma viešojo transporto, turizmo srityse.

Per susitikimą su Kretingos rajono meru Antanu Kalniumi paliestas ir vis dar aktualus COVID-19 situacijos valdymo klausimas.

"Kretinga turėjo gana nemažai iššūkių, susijusių su koronavirusu. Aptartos tam tikros patirtys, tam tikri darbai ir tam tikras bendras susitelkimas antrai bangai, jeigu tokia būtų. Kaip paaiškėjo, šiame regione labiausiai viruso paliesta buvo Klaipėda ir Kretinga", – dėstė V.Grubliauskas.

Svarstant bendradarbiavimo klausimus viešojo transporto srityje, daug dėmesio skirta ekologiškoms transporto priemonėms.

"Klaipėdos miestas savo viešojo transporto ekologiškumo uždavinius sprendžia orientuodamasis į visiškai ekologiškus sprendinius – elektrobusus. Kretinga tą patį klausimą sprendžia truputį per kitą prizmę – jie linkę į dujinius ir mažesnės talpos autobusiukus. Todėl iškeltas klausimas, kad galbūt galima kooperuotis ne tik Klaipėdoje ir Kretingos rajone, bet visame regione. Ir iš to turėti didesnės naudos visiems", – dėstė Klaipėdos meras.

V.Grubliauskas sakė, kad Kretingos autobusų parkas yra brandaus amžiaus, o, kalbant apie bendrą transporto priemonių bazę tarp miestų, jos turėtų būti daugmaž lygiavertės.

"Tai tikrai nėra reikalavimai ar kategoriškos pozicijos, tačiau bet kuriuo atveju diskutuoti apie tai reikia. Mes, keldami labai aukštus reikalavimus sau, negalime užmerkti akių į tai, kas į miestą atvažiuoja iš kitos pusės", – neslėpė miesto vadovas.

Anot V.Grubliausko, šie klausimai yra tema pokalbiams tiek ir su Klaipėdos rajonu bei Palanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kas čia per mada antraštėje klaustukus dėti? Atrodo kaip straipsnis būtų iš VBS šaltinio. Tai gal nereikia iš viso tuomet rašyti, jei nesugebi perteikti kažkieno nuomonės ar faktų

Anonimas

Anonimas portretas
Kurklausimaa autore?

Darius

Darius portretas
Kada pasikeis zmones, o ne autobusai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių