Etikos komisija nepasmerkė A. Šulco

Pirmadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisija nutarė, kad uostamiesčio savivaldybės tarybos narys ir vicemeras Artūras Šulcas, neva užsnūsdamas vieno tarybos posėdžio metu, etikos pažeidimo nepadarė. Tokį politiko elgesį komisijos nariai įvertino kaip protestą.


 

Pirmadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisija nutarė, kad uostamiesčio savivaldybės tarybos narys ir vicemeras Artūras Šulcas, neva užsnūsdamas vieno tarybos posėdžio metu, etikos pažeidimo nepadarė. Tokį politiko elgesį komisijos nariai įvertino kaip protestą.

Supykdė užsnūsdamas

Pirmadienį uostamiesčio savivaldybės Etikos komisijos nariams ir vėl teko vertinti savivaldybės tarybos nario bei vicemero Artūro Šulco elgesį.

Etikos komisijos politiko elgesį vieno posėdžių metu paprašė įvertinti uostamiesčio savivaldybės tarybos narė Ligita Girskienė.

L.Girskienė teigė, kad vicemeras A.Šulcas Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdžio metu tyčiodamasis iš tarybos narės Ninos Puteikienės ir imituodamas, kad miega bei knarkia jos pasisakymo metu elgėsi nepagarbiai ir nepadoriai.

Todėl komisijos prašyta įvertinti, ar A.Šulcas nepažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio nuostatų.

Reikalavo viešo atsiprašymo

Jeigu komisija būtų nustačiusi, kad vicemeras pažeidė minėtas nuostatas, anot L.Girskienės, A.Šulcas turėtų viešai atsiprašyti L.Girskienės ir N.Puteikienės bei turėtų būti įpareigotas ateityje elgtis etiškai bei pagarbiai.

Prašymo teikėja taip pat pridėjo, jos teigimu, netinkamą politiko elgesį pagrindžiančią vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip vicemeras N.Puteikienės pasisakymo metu imituoja, jog miega.

L.Girskienė tikino, filmuotą medžiagą paviešinusi ir socialiniame tinkle „Facebook“, kur ji sulaukė apie 2,5 tūkst. peržiūrų.

„Jau ne pirmą kartą A.Šulcas elgiasi nepagarbiai tarybos posėdžių metu ir manau, kad tokio elgesio tiesiog negalima toleruoti, nes yra blaškomas kitų tarybos narių dėmesys ir trukdomas visiems brangus laikas“, – pastebėjo L.Girskienė.

Trukdė kolegei

Politikės teigimu, jeigu toks vicemero elgesys kartosis, vertėtų svarstyti galimybę atšaukti jį iš minėtų pareigų.

Kita šios istorijos dalyvė – N.Puteikienė, posėdyje nedalyvavo, tačiau jos atvirą laišką pagarsino L.Girskienė. N.Puteikienė pastebėjo, kad jau minėtas vicemero elgesys trukdė jos pasisakymui.

„Trukdymas kalbėti tarybos nariui vertintinas kaip žodžio laisvės varžymas. Iš esmės, ši situacija atspindi bendrą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžių tendenciją – čia klesti patyčių ir jėgos demonstravimo kultūra“, – priekaištus valdantiesiems komisijai perskaitytame atvirame laiške bėrė politikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
na, prasideda rinkimai, Naglis neislenda is TV, o Nina ardosi Klaipedoje. Gal kas galit paaiskinti, kas per pareigos Atstovas Spaudai Juru muziejuje? Tam kad gauti atlyginima? Lyg tai ZALIENE su tuo atstovavimu nesusitvarkytu?

tomas

tomas portretas
Toks Šulco elgesys prilygsta Titovo elgesiui - nepagarba bendradarbiams. Abu labu tokiu.

s

s portretas
Libai Klaipėdoje knarkia jau seniai, gero sapno nevykėliai!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių