„Europiada“ gali sugrįžti į Klaipėdą

Praėjusį savaitgalį uostamiestyje šurmuliavusi Europos tautų kultūrų šventė „Europiada“ čia gali sugrįžti jau po kelerių metų.

Šiandien apie tai prabilo Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

„Šventė paliko labai gerų įspūdžių svečiams, todėl su tarptautinio organizacinio komiteto prezidentu aptarėme, jog ją Klaipėdoje netrukus galėtume surengti dar kartą, galbūt po trejų metų, kai miestas švęs savo 760-ąjį gimtadienį“, - kalbėjo R.Taraškevičius.

Paraiškos festivalį surengti 2012 metais kol kas nėra pateikusi nė viena Europos šalis.

Uostamiesčio meras paragino klaipėdiečius ir visus šventę stebėjusius žmones parašyti ir atsiųsti jam elektroniniu paštu savo įspūdžius.

Atsiliepimus apie šventę galima siųsti adresu: meras@klaipeda.lt. Daugelis mero pašto dėžutę pasiekusių įspūdžių su jų autorių vardais pateks į planuojamą išleisti specialiai „Europiadai“ Klaipėdoje skirtą iliustruotą leidinį.

R.Taraškevičius tikino girdėjęs vien teigiamus atsiliepimus apie Klaipėdą ir čia organizuotą šventę iš jos dalyvių bei žiūrovų.

Tačiau dėl kai kurių šventinę nuotaiką trikdžiusių nesklandumų meras turėjo priekaištų atsakingiems asmenims.

„Bendrovės, nesugebėjusios užtikrinti, kad vasaros estrados scenos ir suolai būtų laiku ir tinkamai parengti, sulauks sankcijų, nors nuostolių ir smūgį savo reputacijai jos jau patyrė“, - sakė meras.

Jis apgailestavo, kad nors mokyklas, kuriose buvo įsikūrę šventės dalyviai, sergėjo saugos tarnybos, naktimis nepavyko išvengti vagysčių ir nedidelių chuliganų išpuolių. Apsaugą po pirmosios festivalio nakties teko sustiprinti.

„Kiekvienas turi sąžiningai atlikti savo darbą nuo pradžios iki pabaigos“, - įsitikinęs R.Taraškevičius.

Šventėje dalyvavusių šalių atstovai labai teigiamai įvertino ne tik puikų organizatorių pasirengimą, bet ir patogų nemokamą susisiekimą autobusais, gyvenimo sąlygas, maisto kokybę. Jie liko priblokšti didžiulio klaipėdiečių ir miesto svečių nuoširdaus dėmesio. Sausakimšos vasaros estrados teigė nesitikėję ir šventės rengėjai.


Šiame straipsnyje: Europiadaeuropeade

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių