Pereiti į pagrindinį turinį

Fiesta pajūryje – be aukų

2012-08-20 05:00
Fiesta pajūryje – be                     aukų
Fiesta pajūryje – be aukų / Vytauto Petriko nuotr.

Pajūrio regioniniame parke Karklėje tris dienas šėlo apie 10 tūkst. paplūdimio muzikos festivalio dalyvių. Medikai darbo turėjo ypač daug, tačiau rimtesnių incidentų išvengta.

Chaoso buvo mažiau

Paplūdimio muzikos šventė į pajūrį sutraukė įspūdingą minią žmonių, todėl suvaldyti tiek šėliojančių linksmuolių buvo sudėtinga.

„Mūsų ekipažas nuolat budi, bet ikiteisminių tyrimų dėl incidentų Karklės festivalyje policijoje bent iki sekmadienio popietės neužregistruota“, – patvirtino policijos budėtojas.

Teigiama, kad automobilių stova per festivalį buvo kur kas tvarkingesnė nei pernai. Tačiau ne visi automobiliai tilpo aikštelėse, o tie, kurie juos palikdavo ne vietoje, rado baudos kvitus.

„Netikėto chaoso, kuris būtų išmušęs iš ritmo, tikrai nebuvo. Bent jau iki sekmadienio popietės viskas vyko labai sklandžiai, tikimės, kad viskas taip ir vyks iki galo“, – tikino renginio organizatorius Mantas Kanišauskas.

Tačiau greitosios medicininės pagalbos medikai iš Klaipėdos į renginį pajūryje skubėjo ne kartą. Šeštadienį nuo 20 val. iškvietimų būtent į festivalį buvo gausu.

„Teko pagelbėti per daug išgėrusiems alkoholio, padėti sumuštiems ar šiaip susižalojusiems asmenims“, – tvirtino greitosios pagalbos medikė.

Nepilnamečiai – tik su palyda

Renginio organizatoriai tikino, kad rimtų incidentų nebuvo, įvyko tik vienas nelaimingas atsitikimas, kai poilsiautojas, šokinėdamas ant batuto netyčia nukrito ir susižalojo koją.

„Traumų tokiuose masiniuose renginiuose pasitaiko. Bet didelių incidentų, kurie būtų suteršę mūsų organizacinį darbą, tikrai nepasitaikė“, – tikino M.Kanišauskas.

Šiemet pirmi metai, kai nepilnamečiai į renginį nebuvo įleidžiami be suaugusiųjų palydos. Žmogus, atlydėjęs asmenį, jaunesnį nei 18 metų, turėjo pasirašyti prie kasos, kad už tą jaunuolį jis bus atsakingas visas festivalio dienas.

Pozityvi publika

„Šiemet apsauga dirbo kruopščiau, buvo tikrinamos kuprinės, žiūrima, ar į plastikinius mineralinio vandens butelius nepripilta svaigiųjų gėrimų“, – teigė organizatoriai.

Girtų maudynių jūroje, kaip teigiama, taip pat išvengta. Pamainoje dirbdavo po 6 gelbėtojus, palei visą Karklės paplūdimį buvo įrengti specialūs bokšteliai, iš kurių jie galėjo stebėti, ar kas nors per daug apsvaigęs neketina lįsti į jūrą maudytis.

„Susirinko labai pozityvi publika, ne tokie agresyvūs, kaip pasitaiko nemokamuose renginiuose. Tie renginiai, kurie kainuoja, šiek tiek atsijoja tam tikrus žmones“, – pastebėjo M.Kanišauskas.

Bilietas į renginį vietoje kainavo 100 litų, prieš festivalį jį buvo galima įsigyti už 80–90 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų