Forumas Klaipėdoje nagrinės savivaldos problemas

Šeštadienį pirmą kartą Klaipėdoje vyks Savivaldybių forumas, kuriame politikai, verslininkai, politologai, visuomenės atstovai aptars vietos savivaldos šalyje situaciją, regioninės politikos aktualijas bei nūdienos iššūkius. Šį forumą inicijuoja Liberalų ir centro sąjunga, turinti nemenką įtaką įvairių Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse.

Pastarųjų metų valstybės politika savivaldybių atžvilgiu verta išsamios diskusijos. Vietos savivaldos teisės vis dar varžomos, centrinės valdžios siekis pasisavinti ūkinių, finansinių ir ekonominių klausimų sprendimus menkina žmonių pasitikėjimą savivaldos galiomis bei varžo vietos valdžios veiklumą.

Forumai periodiškai vyks skirtingose savivaldybėse įvairiomis temomis, kurios ir bus aptartos renginyje Klaipėdoje. Savivaldybių forumų dalyviai dalinsis gerąja darbo savivaldoje patirtimi, identifikuos problemas bei siūlys idėjas ir būdus gyventojų gerovei bei poreikiams tenkinti.

Birželio 1-osios renginyje pranešimus skaitys politologas prof. dr. Lauras Bielinis, buvęs vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas, verslininkas Darius Bagdžiūnas, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Melianas ir kt. Forume Klaipėdoje ketina dalyvauti apie 100 įvairių šalies miestų bei rajonų savivaldybių atstovų.

Vaida Žvikienė, LiCS Klaipėdos skyriaus pirmininko pavaduotoja,

Savivaldybų forumo koordinatorė



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Kai bus suprasta, kad savivalda tai ne savivaldybė ir jos klerkai, o savivaldybėje gyvenantys ir dirbantys žmonės, bendruomenė tik tada bus galima kalbėt apie didesnes galias savivaldai.

klp

klp portretas
o problemų tikrai daug ir jos vis didėja

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu, kad savivalda - tai ne savivaldybės klerkai, bet tam, kad žmonės taptų savo miesto ar rajono šeimininkais, reikalingos ir teisės aktų korekcijos, ir centrinės valdžios požiūrio pasikeitimas.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių