Galvos skausmas – apgadintas tualetas

Neseniai Skulptūrų parke ant naujojo tualeto nuvirto šaka, sumaitojusį statinį, o padarytą žalą tebevertina gamintojai. Išlaidos remontui gali siekti net 15 tūkst. eurų, tačiau tikimasi, kad pavyks sutvarkyti ir už mažesnę kainą.

Užsakymas – iš Prancūzijos

Tualetas – ne bet koks, tai – specialus užsakymas iš Prancūzijos. Anot darbus Skulptūrų parke atliekančios bendrovės „Plungės lagūna“ vykdomojo direktoriaus Povilo Batavičiaus, pats tualetas incidento metu nenukentėjo, tik jo stogas.

„Žalą gamintojai dar vertina. Visą informaciją pateikėme draudimui. Draudimas laukia galutinės sąmatos. Jos mes dar iš gamintojo negavome, tikimės šią savaitę gauti. O tvarkymas užtruks, bent pagal pirminę informaciją, medžiagų tiekimas gali užtrukti iki šešių savaičių. Tad užsakovą esame informavę, laukiame galutinio gamintojo atsakymo. Jį gavę pateiksime sąmatą draudimui, užsakysime medžiagas ir sutvarkysime. Pats tualetas nenukentėjo. Iš pirmo žvilgsnio, tiesiog apdaila apgadinta, ir tiek“, – teigė pašnekovas.

Medžio nenupjaus?

Kiek tiksliai galėtų kainuoti sutvarkymas – pasakyti sudėtinga, tačiau galima preliminari kaina numatoma.

„Pagal tai, ką dabar gavome iš gamintojo, gali būti nuo 10 iki 15 tūkst. eurų. Kaina mums visą laiką atrodo didelė. Dėl to dar neskubame užsakyti medžiagų, laukiame galutinio gamintojo atsakymo, gal pavyks ne visas detales keisti, gal kažkas bus išlikę, kas būtų tinkama panaudoti. Esame suinteresuoti, kad kuo greičiau sutvarkytume ir kad kuo pigiau kainuotų. Užsakovui tai nieko nekainuos, tai bus išlaidos mums, o mums turėtų viską pateikti draudimas. Tokia ir situacija. Kantriai lūkuriuojame“, – sakė P. Batavičius.

Nepaisant nemalonaus incidento, medis, kurio šaka nuvirto, Skulptūrų parke liks. Nebent Klaipėdos savivaldybė nuspręstų kitaip.

„Šaką sutvarkėme, draudimo ekspertai nori ją apžiūrėti. O medis kaip stovi, taip ir stovės, nebent savivaldybė, įvertinusi visas aplinkybes, priimtų kokį nors sprendimą“, – teigė P. Batavičius.

Darbai – beveik baigti

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad rangovas yra atsakingas už bet kurias atsiradusias objekto ir statybvietės priežiūros, saugojimo, naudojimo ir kitas rizikas.

Valdas Švedas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Už atsiradusias papildomas išlaidas atsakingas rangovas. Mes neturime duomenų, kiek tų išlaidų bus patiriama. Savivaldybė objektą priims su sutvarkytu, visiškai veikiančiu tualetu“, – teigė V. Švedas.

Visi kiti darbai Skulptūrų parke vyksta sklandžiai, daugelis jų jau baigti.

„Liko visų dangų nušlavimas, laukiame paskutinių augalų siuntų, kai kuriuos augalus jau susodinome, iš esmės darbai bus baigti. Realiai pirmo ir antro etapo darbai – baigti. Tiesiog prieš atidavimą vertinimui viską reikia iššluoti, nuvalyti ir paruošti eksploatacijai“, – tvirtino P. Batavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atėjau į tualetą pasisiot

atėjau į tualetą pasisiot portretas
kai nukrito medis ant jo tuo pačiu ir pakakojau

Jonas

Jonas portretas
Kvepia auksiniu tualetu...

Ita

Ita portretas
Ar nera jau imones kuri is nerudijancio metalo pataisytu,ar jau nebeturime ar nenorime kad savi sutvarkytu ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių