Garbingas apdovanojimas – į Klaipėdą

Už nuopelnus plėtojant JAV ir Lietuvos verslo santykius garbingas apdovanojimas įteiktas Klaipėdoje veikiančiam LCC tarptautiniam universitetui. Šį įvertinimą suteikė Amerikos prekybos rūmai.

Prieš daugiau nei du dešimtmečius LCC tarptautinis universitetas Klaipėdoje įsteigtas kaip bendras JAV, Kanados ir Lietuvos projektas. Šiuo metu į uostamiestį studentų sutraukiama net iš 25 pasaulio valstybių.

Universitete taikomas unikalus Šiaurės Amerikos išsilavinimo modelis, grįstas visapusišku lavinimu, o ne tik siauros specializacijos žinių suteikimu.

Įstaiga priklauso JAV įsikūrusiai Krikščioniškų universitetų bei kolegijų tarybai (CCCU) ir yra vienintelė jos atstovė už JAV ribų.

Per 22 veiklos metus į Lietuvą dėstytojauti LCC buvo atvykę daugiau nei 2 tūkst. žmonių, kurie čia dirbo, gyveno ir prisidėjo prie Lietuvos ekonomikos.

Per visą veiklos laikotarpį LCC gavo daugiau nei 12 mln. JAV dolerių paramos, už juos iškilo pats moderniausias studentų miestelis Lietuvoje.

"Per visus tuos metus čia buvo atvykę mokytis maždaug 800 studentų iš Amerikos, šiek tiek Lietuvos studentų buvo išvažiavę ir į Ameriką. Tai galbūt nėra tiesioginiai verslo ryšiai, bet puikiai žinome, kas iš to užsimezga. Vien jau tai daug reiškia, kad mūsų absolventai vyksta dirbti į Ameriką, o amerikiečiai atvažiuoja čia", – teigė LCC tarptautinio universiteto korporacinės komunikacijos vadovas Arnoldas Remeika.

Tad retą kurį nustebino tai, kad Lietuvoje veikiančių Amerikos prekybos rūmų 20-ies metų veiklos sukakties proga surengus pirmuosius Amerikos verslo apdovanojimus LCC tarptautinis universitetas pelnė laurus.

Ši mokslo įstaiga, aplenkusi kelis varžovus, nugalėjo kategorijoje "Už Lietuvos ir JAV verslo santykių vystymą".

"Tai labai svarbus apdovanojimas. Tai – dviejų dešimtmečių mūsų darbo įvertinimas. Mes laimėjome apdovanojimą už JAV ir Lietuvos verslo santykių plėtrą, nors šioje apdovanojimo kategorijoje varžėmės net su "Microsoft Lietuva" ir kitomis pasaulinio garso organizacijomis", – tvirtino A.Remeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

led ceiling light

led ceiling light portretas
RT @diggindirt: Plant bulbs now for spring flowers. Voles and squirrels dislike daffodils and alliums. #gardenchat led ceiling light http://icamtech.com/led_Downlights
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių