Gargždai savaitgalį taps cepelinų sostine

Gargždiškiai kviečia į penktąjį cepelinų virimo čempionatą. Į čempionatą kviečiami visi Lietuvos cepelinų virėjai. Gargždai šiemet švenčia 769-ąjį gimtadienį. Ar pavyks virėjams išvirti 769 cepelinus, paaiškės šį savaitgalį.

Cepelinus gargždiškiai verda tradiciškai rugpjūčio mėnesį. Šventė skirta lietuviškos virtuvės populiarinimui ir Lietuvos papročių bei tradicijų išsaugojimui.

Čempionate paprastai karaliauja vietos bendruomenių komandos, tačiau sulaukiama svečių ir iš kitų miestų.

Minijos upės slėnyje vykstanti fiesta visada sutraukia būrius žiūrovų.

Cepelinų čempionato rengėjai dažniausiai komandų registraciją stabdo, jei norinčiųjų skaičius pasiekia tris dešimtis.

Gargždai visada garsėja cepelinais.

Virėjams privalu ne tik skaniai išvirti cepelinus. Jie dažniausiai savo palapines puošia tautiškais akcentais. Komandų nariai rengia prisistatymus, vaišina žiūrovus obuoliais ir gira.

O komisijai cepelinų porcija turi būti pateikta laikantis tam tikrų taisyklių. Ragautojai neturi žinoti, kokios komandos cepeliną valgo.

"Gargždai visada garsėja cepelinais. Virėjai dažniausiai receptūros prieš čempionatą neatskleidžia. Visi nori nustebinti. Tai puiki šventė bendruomenėms", – pastebėjo Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Gargždiškiai verda cepelinus ne tik su mėsa, varške ar grybais. Kiekvienos komandos ruoštas padažas taip pat turi savų receptų.

Be dainų, kurios po čempionato dar ilgai skamba Minijos slėnyje, šventės dalyviai sekmadienį galės stebėti jojimo per kliūtis varžybas Gargždų miesto taurei laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
Sveiki iki kelintos valandos vyks šventė? Geros nuotaikos.,✋

Astai

Astai portretas
Gal tikrai panelė žurnalistė galėjot daugiau konkretumo?

Mantas

Mantas portretas
Tikiuosi čempionate už imsiu pirma vieta
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių