Pereiti į pagrindinį turinį

Gargždai savaitgalį taps cepelinų sostine

2022-08-19 06:17

Gargždiškiai kviečia į penktąjį cepelinų virimo čempionatą. Į čempionatą kviečiami visi Lietuvos cepelinų virėjai. Gargždai šiemet švenčia 769-ąjį gimtadienį. Ar pavyks virėjams išvirti 769 cepelinus, paaiškės šį savaitgalį.

Receptai: Gargžduose šeštadienį bus nuskusta pusė tonos bulvių, kurių prireiks įspūdingam kiekiui cepelinų.
Receptai: Gargžduose šeštadienį bus nuskusta pusė tonos bulvių, kurių prireiks įspūdingam kiekiui cepelinų. / A. Aleksėjūnaitės nuotr.

Cepelinus gargždiškiai verda tradiciškai rugpjūčio mėnesį. Šventė skirta lietuviškos virtuvės populiarinimui ir Lietuvos papročių bei tradicijų išsaugojimui.

Čempionate paprastai karaliauja vietos bendruomenių komandos, tačiau sulaukiama svečių ir iš kitų miestų.

Minijos upės slėnyje vykstanti fiesta visada sutraukia būrius žiūrovų.

Cepelinų čempionato rengėjai dažniausiai komandų registraciją stabdo, jei norinčiųjų skaičius pasiekia tris dešimtis.

Gargždai visada garsėja cepelinais.

Virėjams privalu ne tik skaniai išvirti cepelinus. Jie dažniausiai savo palapines puošia tautiškais akcentais. Komandų nariai rengia prisistatymus, vaišina žiūrovus obuoliais ir gira.

O komisijai cepelinų porcija turi būti pateikta laikantis tam tikrų taisyklių. Ragautojai neturi žinoti, kokios komandos cepeliną valgo.

"Gargždai visada garsėja cepelinais. Virėjai dažniausiai receptūros prieš čempionatą neatskleidžia. Visi nori nustebinti. Tai puiki šventė bendruomenėms", – pastebėjo Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Gargždiškiai verda cepelinus ne tik su mėsa, varške ar grybais. Kiekvienos komandos ruoštas padažas taip pat turi savų receptų.

Be dainų, kurios po čempionato dar ilgai skamba Minijos slėnyje, šventės dalyviai sekmadienį galės stebėti jojimo per kliūtis varžybas Gargždų miesto taurei laimėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra