Gargždiškiai apipylė premjerą klausimais

Penktadienio popietę Gargždų kultūros centro salė buvo pilnutėlė rajono žmonių – jie susirinko susitikti su Ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Klaipėdos rajono gyventojai plojimais sutiko aukštą svečią. Buvo akivaizdu, kad žmonės tikėjosi ne tik išgirsti, ką jiems pasakys premjeras, bet ir norės patys jam pateikti klausimų.

S.Skvernelis kalbėjo dalykiškai, be ilgų išvedžiojimų. Jis papasakojo apie 2018 metus ir pasidžiaugė, kad valstybei pavyko surinkti daugiau pinigų, nei buvo planuota.

„Pernai mūsų šalies gyventojai suvartojo mažiausiai alkoholinių gėrimų per 10 metų“, – džiaugėsi premjeras.

Jis paminėjo ir kitus skaičius, kurie leido žmonėms suprasti, kad vyriausybė dirba tvarkingai, o duoti pažadai įvykdyti su kaupu.

Pernai mūsų šalies gyventojai suvartojo mažiausiai alkoholinių gėrimų per 10 metų.

Prisimindamas įvairių viešajame sektoriuje dirbančiųjų grupių reikalavimus didinti atlyginimus S.Skvernelis užsiminė, kad Lietuva turi milžinišką viešajame sektoriuje dirbančiųjų armiją, tuo pačiu jų teikiamos paslaugos yra ne visada patenkinamos kokybės, o algos šių žmonių netenkina. Tad jau esama planų pertvarkyti mūsų mažos šalies viešąjį sektorių.

Po neilgo pristatymo svečias paprašė susirinkusiuosius drąsiai klausti.

Paaiškėjo, kad Klaipėdos rajono gyventojams aktuali tema – pernelyg griežtos aplinkosaugos taisyklės. Pajūrio zonoje gyvenantis vyras klausė, ar neketinama švelninti ribojimų ir naikinti Pajūrio regioninio parko.

Kalbėdamas apie ne vienoje Lietuvos vietoje kylančias problemas dėl pernelyg griežtų aplinkosaugos reikalavimų, S.Skvernelis pažymėjo, jog gamta turi tarnauti žmogui, tačiau turėdami itin mažai pajūrio, privalome jį saugoti.

Dar vienas vyras domėjosi, ar Lietuva ketina vystyti naftos gavybą jūroje. Premjeras atskleidė, kad esama planų skelbti konkursą naftos žvalgybai jūroje atlikti.

Gargždiškiai domėjosi, ar šiame mieste ketinama statyti baseiną. Premjeras patarė labai atidžiai apsvarstyti, ar šalia Klaipėdos ir Palangos, turinčių naujus baseinus, gyvuojančiam miestui to reikia.

Visi kėlusieji rankas paklausti neturėjo galimybės, premjeras skubėjo į kitą susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Gargždiškiai premjerą apipylė klausimais, o klausimai atšoko kaip vanduo nuo žąsino. ,,Neturėjo laiko" atsakyti. Tai ko važiavo?

Babyte

 Babyte portretas
Labai patiko susitikimas,nuosirdus zmogus,tik uz ji balsuosiu,ir visa gimine agituosiu palaikyt Skverneli,o ne tuos lansberginius:-)

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Pagal dabartinę Skvernelio karjeros padėtį,Vėžaičiai privalo įteikti notą Lietuvai,kad pakeliui į Gargždus, šis ,,svarbiausias ''Lietuvoje mentas, neužsuko pas juos.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių