Gargžduose vyksta tradicinės konkūrų jojimo varžybos, kurių dalyviai – žirginį sportą propaguojantis jaunimas. Į festivalio programą jau antrą kartą įtrauktas ir cepelinų virimo čempionatas. Taip siekiama populiarinti lietuvišką virtuvę, Lietuvos papročius ir tradicijas. Šįkart čempionatas yra skiriamas Žemaitijos metams paminėti.
Didelio lankytojų susidomėjimo sulaukusiame renginyje akį traukia ne tik žirgų ir raitelių duetai, bet ir cepelinų gamybos procesas. Iš viso čempionate dalyvauja vienuolika komandų, beveik tiek pat kiek ir pernai. Tarp entuziastų – ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai.
„Pavyzdžiui, viena komanda turi virėją prancūzą. Žodžiu, gavosi tarptautinis čempionatas. Sugalvojome, kad reikia atgaivinti Gargždų tradicijas, nes cepelinai yra iš Gargždų, ir visai smagiai pavyko“, – kalbėjo cepelinų virimo varžytuvių organizatorė Loreta Motuzienė.
Pavyzdžiui, viena komanda turi virėją prancūzą. Žodžiu, gavosi tarptautinis čempionatas.
Kiekviena komanda privalo išvirti ne mažiau kaip 50 cepelinų ir pagaminti padažą. Tai reiškia, kad šventės metu iš viso patiekta daugiau nei pusė tūkstančio cepelinų.
Speciali komisija vertins vieno paruošto cepelino ir padažo skonį bei bendrą patiekalo skonį. Taip pat atkreipiamas dėmesys į lauko virtuvių apipavidalinimą bei tvarką jose. Vieną papildomą balą gali gauti komandos, išradingai dedikavusios savo dalyvavimą Žemaitijai.
Trijų pirmųjų vietų nugalėtojai bus apdovanoti.
Naujausi komentarai