Gegužę verslo keliai drieksis į Klaipėdą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ketina sudrebinti uostamiestį. Pirmąkart pas mus rengiama tarptautinė Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų paroda, verslo kontaktų mugė bei turizmo forumas.

Miesto ir šalies labui

„Jeigu pavyks, parodysime mūsų uostamiestį kitoje šviesoje“, – įsitikinęs Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovas Viktoras Krolis.

„Įprasta dalyvauti parodose užsienyje, tačiau ten išvežami ir mūsų pinigai, pas mus nebelieka šurmulio, judesio. Tad mūsų tikslas pinigus palikti čia, kad žmonės atvažiuotų, valgytų, nakvotų ne Miunchene ar Frankfurte, o Klaipėdoje“, – ambicingus planus dėstė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktoriaus pavaduotoja Vida Kažuro.

Tarptautinė Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų paroda vyks Klaipėdos arenoje.

„Jau gauti pinigai parodos organizavimui. Mūsų tikslas parodyti, kad Klaipėda – gyvas miestas, kuriame verda gyvenimas. Norime išjudinti miestą, jį suvienyti. Yra daug optimizmo, daug triūso, bet tradicijų nėra, jas reikia susikurti“, – tikino V.Krolis.

Gegužės 31 – birželio 21 dienomis Klaipėdoje rengiama verslo paroda, verslo kontaktų mugė ir turizmo forumas.

„Mūsų tikslas parodyti Klaipėdos verslą, Vakarų Lietuvos regioną, o parodoje dalyvauti kol kas skuba tik vilniečiai, kauniečiai“, – tvirtino V.Kažuro.

Pralaužti skepticizmą

Pagrindinis renginių tikslas – pristatyti sėkmingai dirbančias, besikuriančias ir konkuruojančias įmones, taip pat mokslo bei tyrimų institucijas. Ypač didelis dėmesys bus skiriamas maisto, medienos pramonei, energetikai, transportui, logistikai, turizmui, mokslui ir tyrimams, amatams.

„Reikia parodyti aktyvumą, jei nieko nedarysime, nieko ir nebus“, – apie miesto garsinimą kalbėjo V.Krolis.

Pasak V.Kažuro, siekiant finansavimo, pramušti biurokratinius ledus buvo nelengva, ne mažiau sunku pralaužti ir vietos verslininkų skepticizmą.

Prekybos, pramonės ir amatų vadovų teigimu, labai svarbu, kad jaunimas pamatytų, kokios įmonės veikia regione, kad čia yra ką veikti ir nebūtina išvažiuoti iš Klaipėdos.

Pagrindinės grėsmės šiam renginiui – nėra tradicijos, susisiekimas iš arba į Palangos oro uostą, regiono verslininkų pasyvumas, įsitikinę jo organizatoriai.

Verslui, poilsiui, pramogai

Registracija ketinantiems dalyvauti tarptautinėje Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodoje jau prasidėjo, ji vyks iki balandžio 23 dienos.

Prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai teigia, kad verslo partneriai iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos, Baltarusijos, Nyderlandų, Prancūzijos bei Vokietijos jau pateikė ketinimus susitikti su Vakarų Lietuvos verslo atstovais, ieškant naujų ryšių ir rinkų.

Tarptautinė verslo kontaktų mugė, paroda ir forumas iš dalies remiami Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, todėl įmonėms bus iš dalies dengiamos dalyvavimo parodoje išlaidos, o dalyvauti verslo forume ir kontaktų mugėje bus galima nemokamai.

Be to, laisvalaikio programa „Verslas. Golfas. Džiazas“ sutaps su Klaipėdos pilies džiazo festivaliu, o golfo turnyre bus galima pakovoti dėl Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Pirma kek šy čių nuotraukas nukabinėkite senamiesčio centre, kurios kaip nacionalinis paveldas "puošia" miestą. Šiukšles išvalykit ir tik po to pamąstykit kaip galima kažką nustebinti ir apakinti. Būtų labai juokinga, jei nebūtų liūdna, skaitant tokias nesąmone. Nerūkimo zonų ar tam tinkamų vietų "viarslinykai" nesugeba susitvarkyti, o"vasiukiniai" projektai kuriame...MARAZMAS !!!!!!!!!!!!!!

Verslininkas

Verslininkas portretas
Verslas nelaukia nurodymų dirbti, daro tai ką mano esant reikalinga daryti. Pramonės ir amatų rūmai turi mąstyti kaip verslinikai ir būti vienu žingsniu priekyje nei situacija rinkoje, ne tik reaguoti į situacijas, o jas nuspėti, kurti. Tam reikia, kad rūmams vadovautų iniciatyvūs, mąstantys kūrybiškai, entuziastingi žmonės, o ne nusenę stagnatoriai, besiruošiantys ramiai numirti darbo vietoje, stagnatoriškais požiūriais, vadovavimo stiliumi bei nuo žiovulio išnarintais žandikauliais. Vargas Klaipėdai, kai renginys, kuris turėjo būti vakar, pateikiamas rytoj. Todėl gabus jaunimas ir išvažiuoja, nes pensininkai nesusipranta, kad jų aktyvios dienos jau praėjo, laikas kritiškai pasižiūrėti į save ir nepykti ant veidrodžio.

užsiima

užsiima portretas
Visas Lietuvos verslas seniai sužlugdytas. Pelningiausios gamybos ir pramonės šakos arba subankrotintos užsieniečių (taip vadinamų investitorių) arba perimti gamybiniai įrengimai ir išvežti iš Lietuvos pusvelčiui, paliekamnt be darbo tūkstančius žmonių. Dabar verslui užsieniečiai veria kitą kilpą-neatsiskaito už prekes ir paslaugas. Jokie Lietuvos verslo apsaugos mechanizmai neveikia. Suteikei paslaugą ir turėdamas ir sutartis ir lapus tu gali juos kišti sau į š , nes reikia milžiniškų pinigų norint rasti teisme tiesą ir patį užsakovą. Pasiskelbia jie bankrot nei tau pinigų nei tau galų ir pas mus Lietuvoje pasipylė benkrotų banga. Sodra nesiaiškino kas ir kaip ir kodėl -viens du Lietuvos įmonės nebėra. Geriau tokie amatų rūmai rinktų info apie užsienio verslo ryklius, žlugdančius Lietuvą, o ne š maltų. Ir sutramdykit vieną kartą SODRĄ.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių