Gera žinia – eglutės šiemet nebrangs

Prekiauti eglutėmis šiemet bus tiek pat skirta vietų, kaip ir praėjusiais metais. Prognozuojama, kad šventinių medelių kainos išliks panašios į pernykštes.

Klaipėdoje prekiauti eglutėmis bus galima net  67 vietose. Toks pat skaičius buvo ir pernai. Dauguma jų yra prie prekybos centrų.

"Daugiau vietų tikrai nereikia. Ir taip yra užimamos ne visos. Prekiauti labiausiai norima ten, kur didesni žmonių srautai", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Leidimai prekiauti eglutėmis viešose miesto vietose bus išduodami po mažiau nei mėnesio – nuo gruodžio 2 d. Rinkliava už leidimą siekia 450 litų per mėnesį – apie 15 litų dienai.

Užimti prekeiviams rekomenduojama iki 20 kv. metrų ploto. Paprastai prekiauti eglutėmis mieste pradedama nuo gruodžio vidurio.

Kretingos miškų urėdas Antanas Baranauskas tvirtino, kad šiemet eglučių kainos labai neišaugs. Jos bus panašios į praėjusių metų. Gali skirtis 10 proc.

"Kaina priklauso nuo pačios eglutės. Vieni perka medelius vazonuose, kiti – nukirstas. Skirtingi ir medelių aukščiai. Nuo to ir priklauso kaina. Vienos eglutės gal atpigs, kitos – šiek tiek pabrangs", – teigė A.Baranauskas.

Pasak urėdo, šiemet medelį bus galima nupirkti ir už 8–10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grybui

Grybui portretas
Jeigu jums vis blogiau ir blogiau, o visiems aplink vis geriau ir geriau, tai gal kažką darote ne taip? Tikiuosi teisingai supratau keistą raidžių junginį "hrenoviau". Nebent jūs esate miškininkystės profesorius, habilituotas daktaras ir akademikas - tuomet atsiimu savo žodžius ir žemai lenkiuosi.

Grybų grybui

Grybų grybui portretas
Gal tavo tie duomenys apie miškingumus yra panašiai kaip mūsų pragyvenimo lygis-vis didėja ir didėja?O mums kuo toliau tuo hrenoviau ir hrenoviau...Išmokai iš valdančiųjų ,,formuoti visuomenės nuomonę"?

Grybui

Grybui portretas
Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos miškingumas padidėjo nuo 30,9 proc. iki 33,2 proc., brandžių medynų tūris – nuo 73,7 mln. iki 94,6 mln. kubinių metrų. Valstybinių miškų plotas per dešimtmetį padidėjo 63 tūkst. ha, arba 6 proc., o medynų tūris – 25 mln. kubinių metrų. Vidutinis medienos tūris viename hektare per pastaruosius 10 metų padidėjo 13 kub. metrų ir šiuo metu siekia 237 kub. metrų viename hektare, o bendras sukauptas medynų tūris visuose miškuose nuo 2001 metų padidėjo 38 mln. kub. metrų, taip pat bendras metinis medienos tūrio prieaugis padidėjo nuo 16,1 mln. iki 16,6 mln. kub. metrų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių