Pereiti į pagrindinį turinį

Greičio kalneliai – tik imitacija?

2015-01-21 14:55
Vytauto Petriko nuotr.

Prie vienos uostamiesčio mokyklos įrengti greičio slopinimo kalneliai greičio anaiptol neslopina. Jau atitarnavę kelio įrenginiai piktina į mokymo įstaigą kasdien kulniuojančių vaikų tėvus. Jų teigimu, vos iškilęs kalnelis vairuotojų pristabdyti nepriverčia.

Kretingos gatvės ruože netoli Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos apstu perėjų. Prie vienos jų įrengti greičio slopinimo kalneliai, mat vietoje, kur kasdien praeina šimtai moksleivių, automobilių eismas gana intensyvus.

Vaikų, lankančių minėtą švietimo įstaigą, tėvus būtent šis įrenginys ir piktina. Teigiama, kad kalnelis yra smarkiai nusidėvėjęs, o vietose ir visai prigludęs prie žemės. Vairuotojai per kalnelį pravažiuoja jo nė nepajusdami ir greičio esą nemažina.

„Tai yra labai pavojinga. Čia kasdien vaikšto nemažai vaikų, o vairuotojai nepristabdo prieš kalnelį, nes kai kuriose vietose jis net išlūžęs. Kodėl politikai nežiūri tokių svarbių vietų“, – klausė klaipėdietė.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai patikino, jog veiksmų bus imtasi, tačiau naujo kalnelio ar jo remonto teks palaukti iki pavasario.

„Tvarkyti galime tik po pavasarinės patikros. Žiemą darbų nesiimsime, nes to padaryti neįmanoma“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vis dėlto departamento direktorius užtikrino, kad jau šiomis dienomis kalnelį apžiūrės atsakingi savivaldybės darbuotojai. Jeigu bus nuspręsta, kad kalnelio būklė labai prasta, jis bus išmontuotas.

„Jeigu jis kelia pavojų – bus pašalintas, o sumontuosime pavasarį, galbūt jis bus iš asfalto“, – prognozavo L.Dūda.

Pašnekovo teigimu, kasmet pavasarį apžiūrimi ir įvertinami visi keliai ir po žiemos atsiradusiems trūkumams šalinti atseikėjama pinigų. Jų esą niekada nepritrūksta, nes skiriama pagal poreikį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų