Greičio matuokliui Klaipėdoje – kita vieta

Klaipėdos gatvėse vėl keičiamos greitį fiksuojančių įrenginių vietos – netrukus pradės veikti matuoklis, esantis Minijos gatvėje.

Greitį fiksuojančią įrangą nuspręsta perkelti iš Kretingos gatvės, kur matuoklis stovėjo ties 163-iuoju namu.

"Dažniausiai matuoklių įrangos vieta keičiama tada, kai baigiasi metrologinė patikra. Nors įranga priklauso savivaldybei, į kokią vietą perkelti matuoklį, sprendžia policija. Policijos pareigūnai stebi situaciją, analizuoja avaringumą, tad pareigūnai ir rekomenduoja, kokioje vietoje greičio matavimo įranga būtų tikslingiausia", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius.

Greičio matavimo įranga į Minijos gatvę perkelta savaitės pradžioje.

"Įrenginiui turės būti atlikta metrologinė patikra. Yra pasitaikę, kad tam tikrais atvejais matuokliai ima blyksėti itin dažnai. Tada vairuotojai piktinasi, kad matuoklis "šaudo" be paliovos. Tačiau tai reiškia, kad įrenginio darbas yra derinamas. Veikiausiai po kelių dienų jis jau pradės veikti. Šis įrenginys yra kiek modernesnis, jis ne visada sublyksi, tačiau greičio viršijimus fiksuoja", – paaiškino M.Pankevičius.

Prieš du mėnesius į senąją vietą buvo perkeltas išmanusis greičio matuoklis ant Pilies tilto.

Įrenginys prieš tai greitį fiksavo Liepojos plente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Pastatykite matuoklį šiaurės prospekte netoli sankryžos į Melnragę. Gal vėlai vakare neprotingais greičiais važinėjančius pristabdytų.

Zyklas

Zyklas portretas
Kretingos gatvėje ties 163 namu stovėjo ir vis dar tebestovi seno modelio "inkilas".

to pietietis

to pietietis portretas
Jums bandyta paaiškinti kad mieste perdaug nereikalingų reguliavimu,stendų palei gatves, ženklų ženkleliu ir šviesoforų.ae supratote? Jei jūs neskubate pasiteaukite j pirmą juosta.kam trukdyti eismą?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių