Pereiti į pagrindinį turinį

Greičio slopinimo kalnelius gavo ne visi

2014-07-10 13:12

Pėstieji nesijaučia saugūs gatvėse, todėl prašo įrengti greičio slopinimo kalnelius. Tačiau Saugaus eismo komisija iš keturių prašymo sumontuoti įrenginius pritarė tik vienam.

Vytauto Petriko nuotr.

Pėstieji nesijaučia saugūs gatvėse, todėl prašo įrengti greičio slopinimo kalnelius. Tačiau Saugaus eismo komisija iš keturių prašymo sumontuoti įrenginius pritarė tik vienam.

Dėl greičio slopinimo kalnelio įrengimo, įvažiuojant į Kruizinių laivų terminalą, kreipėsi klubo „Mes galim“ atstovas. Pasak jo, čia yra įsikūrusi populiari viešojo maitinimo įstaiga.

„Daug žmonių čia ateina. Prie kiosko laukia, kada bus pagamintas maistas. Pro tą vietą labai greitai laksto automobiliai. Gali įvykti nelaimė“, – tvirtino atstovas.

Komisija pritarė tokiam siūlymui. Nuspręsta įrengti ištisinį kalnelį. Priešingu atveju jis neturėtų naudos. Vairuotojai jį apvažiuotų. Tačiau tokiam sprendimui pritarė ne visi komisijos nariai.

„Kalnelių nereikia statyti be tikslo. Jei objektas atsirado netinkamoje vietoje, jis turi išsikelti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Greičio slopinimo kalnelių Utenos ir Rokiškių gatvių sankryžoje pageidavo ir Luizės kvartalo gyventojai. Pasak jų, atsidarius prekybos centrui Rokiškio gatvė tapo autostrada. Dalis šios gatvės yra žvyruota. Gyventojų teigimu, kyla pavojus pėstiesiems.

„Prašome įrengti kalnelius. Jei tokių galimybių nėra, tada leidimo uždaryti neremontuotą gatvės dalį, kol bus atlikti darbai. Kasdien vos neįvyksta po 2-3 avarijas“, – teigė gyventojai.

Tarp komisijos narių kilo diskusijos, kaip išspręsti šią problemą. Nuspręsta tą daryti greitį ribojančiais ženklais. Pavesta situaciją išsiaiškinti savivaldybės Transporto skyriaus darbuotojams ir policijos pareigūnams. Pabrėžta, kad gatvės uždaryti negalima.

Nepritarta ir greičio slopinimo kalnelio įrengimui Pakruojo gatvėje prie nuo rudens pradėsiančio veikti vaikų darželio „Pasakėlė“. Nuspręsta nerengti ir ženklų „Vaikai“. Pabrėžta, kad darželinukai vieni nevaikšto. Juos atveda tėvai. Be to darželis turi turėti savo teritoriją, kur mažieji gali žaisti.

„Po pievas nėra, ko vaikščioti. Klaipėdoje yra daug darželių prie gatvių, bet nei kalnelių, nei ženklų nėra įrengta. Suprantama, kad jie reikalingi prie mokyklų“, – tvirtino komisijos nariai.

Kalnelis nebus įrengtas ir prie Kaštonų gatvės 2 namo, kurio išėjimas išeina į gatvę. Jo gyventojas taip pat baiminosi dėl pėsčiųjų, kurie priversti vaikščioti gatve, saugumo, nes automobiliai važinėja greitai. Manoma, kad čia geriau būtų riboti greitį iki 40 kilometrų per valandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų