Gyventojai rinkliavos nepamiršo

Pirmasis savaitgalis, kai pradėta rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą pajūryje, uostamiestyje prabėgo ramiai. Paplūdimių prieigose netrūko automobilių, o susimokėti mokestį pamiršo vos keli vairuotojai.


 

Pirmasis savaitgalis, kai pradėta rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą pajūryje, uostamiestyje prabėgo ramiai. Paplūdimių prieigose netrūko automobilių, o susimokėti mokestį pamiršo vos keli vairuotojai.

Nuo gegužės 1-osios žaliojoje zonoje pradėta rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą.

Saulėtomis ilgojo savaitgalio dienomis paplūdimių prieigose automobilių buvo nemažai.

"Penktadienis buvo aktyvus, šeštadienį koją pakišo oras, o sekmadienį vėl atvyko nemažai žmonių", – konstatavo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Pašnekovo teigimu, daugiausia automobilių rikiavosi greta Antrosios Melnragės, Girulių paplūdimių.

"Prie molo žmonių srautas būna panašus visus metus. Net tomis dienomis, kai kitos aikštelės būna sausakimšos, molo aikštelė nebūna sausakimša", – situaciją apibūdino G.Neniškis.

Direktorius patikino, jog pirmasis rinkliavos savaitgalis praslinko ramiai – klaipėdiečiams tai nebuvo naujovė. Dauguma atvykusiųjų nepamiršo susimokėti už savo transporto priemonės stovėjimą.

"Beveik visi žinojo, kad pradedame rinkti rinkliavą, jokių incidentų nebuvo. Tai buvo eilinė diena, kaip ir kitos. Pasitaikė vos vienas kitas atvejis, kai vairuotojai buvo primiršę ar manė, jog kontrolės nebus", – teigė pašnekovas.

Žaliojoje zonoje šiuo metu pastatyti septyni parkomatai, toks jų skaičius išliks iki birželio, vėliau planuojama įrengti dar tris.

G.Neniškio teigimu, iki to laiko, kai įsibėgės vasara, parkomatų skaičiaus didinti nereikės. Didžiausias apkrovimas būna savaitgaliais, tačiau manoma, kad eilių neturėtų susidaryti.

"Viskas priklauso nuo oro sąlygų. Jeigu atšiltų, į paplūdimius plūstelėtų daugiau žmonių. Dabar oras, kaip čia pasakius, pavasariškas", – kalbėjo įstaigos direktorius.

Žaliojoje zonoje dabar yra apie 1 170 automobilių stovėjimo vietų. Rinkliava renkama nuo 10 iki 20 val. kiekvieną dieną. Sumokėjus 0,30 euro, automobilį galima palikti valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rupintojeliai

Rupintojeliai portretas
Raso atrodo,kad tai labai geras dalykas,taip saldziai,rupintojeliai merijos musu.Atrodo kaip veltui duona dalina...

M

M portretas
Mieste mokamas parkingas iki 18:00 val, o prie jūros jau iki 20:00 kodėl?????? DĖJAU ant tokių mokesčių! niekad nemokėjau ir niekad nemokėsiu

re

re portretas
vaizdelis, zmones meta eurus i parkomata, kad paziuret bangas pusvalandi :) bet vistiek balsuoja uz dudoriu, stokholmo sindromas matyt
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių