Gyventojai vengia terminalo

Prie ligoninių miestelio įrengtas keleivių persėdimo terminalas kol kas didelio populiarumo nesulaukia. Mašinas aikštelėje palieka tik vienas kitas vairuotojas. Tačiau tokia situacija specialistų nestebina.

Prie ligoninių miestelio įrengtas keleivių persėdimo terminalas kol kas didelio populiarumo nesulaukia. Mašinas aikštelėje palieka tik vienas kitas vairuotojas. Tačiau tokia situacija specialistų nestebina.

Keleivių persėdimo terminalas atidarytas lapkričio pabaigoje. Jame klaipėdiečiai ir svečiai gali palikti savo transporto priemones, pavyzdžiui, automobilius, dviračius, ir toliau keliauti viešuoju transportu.

Gyventojai, kurie yra įsigiję terminuotąjį autobuso bilietą, aikštele gali naudotis nemokamai.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad kol kas terminalu naudojasi tik vienas kitas žmogus. Tačiau susiklosčiusi situacija nėra netikėta.

"Terminalą, kad jis normaliai veiktų, dar reikia tobulinti", – komentavo direktorius.

Pasak vadovo, pirmiausia būtina užtikrinti paliekamų transporto priemonių saugumą.

"Dviračiai, automobiliai čia būtų paliekami ilgą laiką. Kažkam gali kilti noras "pasikrapštyti". Todėl reikėtų bent įrengti vaizdo stebėjimo kamerų", – teigė vadovas.

G.Neniškio teigimu, taip pat reikėtų pastatyti keleivių laukimo paviljoną, kur būtų galima sušilti, paskaityti laikraštį, būtų teikiamos kitos įvairios paslaugos.

Planuota, kad jis turi atsirasti vietoj aikštelėje esančio kiosko. Jau anksčiau buvo numatyta šiemet parengti paviljono projektą, o kitais metais imtis statybų. Viskas priklausys nuo to, ar miesto valdžia tam skirs lėšų.

"Neužtenka vien aptverti automobilių vietų, kad žmonės pultų naudotis terminalu. Reikia investicijų. Ypač žinant lietuvių meilę asmeniniams automobiliams. Žmones labai sunku įtikinti, kad iš mašinų persėstų į viešąjį transportą", – komentavo direktorius.

Ateityje keleivių persėdimo terminalą  yra numatyta plėsti. Taip pat norima, kad atsirastų ir daugiau maršrutų. Ypač privežamųjų.

"Kol kas džiaugtumėmės, jei užpildytume esančią aikštelę. Ypač svarbu, kad ši vieta buvo sutvarkyta. Dabar visi autobusai sustoja prie šaligatvio ir saugiai išleidžia keleivius. Sureguliuoti ir automobilių srautai. Anksčiau šioje vietoje buvo didelė netvarka", – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtent , jau nereiktų rinkti

būtent , jau nereiktų rinkti  portretas
tų politikų , kurie renka mokesčius už mūsų visų kiemus . o ta aikštele manau tai iš vis į pievas , pinigų pataškymas , o kur planai statyti stotelę ir kokia ten suma ar ne 2 milijonai dar ? Matote pastatė aikštelę ir dar reikia investicijų kameroms ...žinot man dzin atvažiavusių į miestą mašinų saugumas , man daug svarbiau , kad būtų kameros ir saugesnės būtų klaipėdiečių mašinos.

nu ja nieko nesupratau

nu ja nieko nesupratau portretas
Reikėjo prie jakų aviaskadrilės tokį bunkerį pastatyti būtų pigiau kainavę darbai. O jei rimtai tai gal vertėjo susirasti erdvę centre ar bent šalia centro ir tada tokio tipo darbais užsiminėti, nes funkcionalumas stipriai abejotinas kokia čia ekologija? kai aš su šilta mašina iš kažkokio kaimo atvažiuoju mano mašina mažiau teršia orą negu miestiečio katik užvesta + turiu pirktis bilietus kažkur važiuoti, kai vietoj to nutipenčiau kojytėmis? Kur čia idėja fix?

mmm

mmm portretas
ir mano,ir tavo kiemas,musu miestieciu.kas neaisku?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių