Gyventojus baugina pasviręs medis

Uostamiestyje šalia daugiabučio augantis medis jau kurį laiką kelia nerimą namo gyventojams. Žmonės nuogąstauja, jog didžiuliu kampu pasviręs lapuotis lūždamas gali sužeisti praeivius.

Reikjaviko gatvės daugiabučiame name gyvenantys klaipėdiečiai baiminasi dėl savo ir savo vaikų saugumo.

Nerimauti žmonės verčia šalia namo augantis pasviręs medis.

Anot gyventojų, medis skaičiuoja ne vieną dešimtmetį, o, pučiant stipriam vėjui, kyla pavojus, jog lūždamas kamienas ar šakos gali sužaloti žmones, apgadinti langus, balkonus.

"Pakilus vėjui, medis gali nuvirsti ant namo. Šioje teritorijoje taip pat dažnai žaidžia vaikai. Būtina įvertinti lapuočio būklę. Šalia namo taip pat auga ir daugiau pasenusių medžių, kurių šakas reikėtų apgenėti", – teigė daugiabučio namo gyventojas.

Gyvenamosiose teritorijose už medžių šalinimo darbų organizavimą atsakingi bendrojo naudojimo objektų valdytojai – bendrijų pirmininkai arba namų valdų administratoriai.

Miesto teritorijoje augančių medžių priežiūra, šalinimu ir genėjimu rūpinasi Klaipėdos miesto savivaldybė.

Medžiai įvardijami pavojingais, kai jų pasvirimo kampas siekia daugiau nei 45 laipsnius.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, gyventojai, norintys pašalinti pavojingus medžius, pirmiausia turėtų pateikti prašymą gauti darbų pradžią leidžiantį dokumentą.

"Daugiabučio gyventojai ar namo pirmininkas turėtų užpildyti prašymą. Sulaukę jo atvykstame į vietą įvertinti medžio būklės ir išduodame leidimą jį nupjauti. Medžius bendrijos šalina savo lėšomis", – paaiškino R.Jievaitienė.

Susisiekus su daugiabučio namo savininkų bendrijos "Nerija" pirmininke Daiva Šneideriene, paaiškėjo, kad gyventojus kamuojanti problema jai žinoma.

"Šis klausimas sprendžiamas. Pirmiausia, darbai bus derinami su gyventojais, gautas leidimas iš savivaldybės. Pirmininkai privalo atstovauti daugumos nuomonei. Sulaukus daugiau nei pusės namo gyventojų pritarimo, pjovimo darbai bus vykdomi", – tikino pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricka

Ricka portretas
Uzdraust pagaliau ta savivale baige visa augalija isnaikint prisodina kazkokiu pagaliu vietoj medziu ,nei krumu nei alyvu nieko nebeliko nuogas miestas i kalejima juos uz tokius darbus

Asociacija "Klaipėdos žalieji"

Asociacija "Klaipėdos žalieji" portretas
Aš tiesiog nesuprantu dėl ko rašomas tas straipsnis. Yra procedūros, kurias reikia atlikti norint genėti ar kirsti medžius. Kam visa tai aprašinėti. Informacija yra savivaldybės puslapyje. Greičiau norima pavaizduoti pasvirusi medį. Beje, tragiškai sužalotą nemokšų genėtojų. Ir dar - vienam komentatoriui noriu atsakyti, kad ne mano, o mokslininkų nustatyta, kad medžiai (žinoma ne UAB Klaipėdos želdinių) sulaiko taršą. Daugiau reikia domėtis tiksline informacija, o tik keiksnojimais.

Tam is Taikos 55

Tam is Taikos 55 portretas
Zmogus, kadaise uzlipes i Giruliu televizijos boksta vasaros metu pasake- visa Klaipeda dume- toks smogas.Taigi, paties veblenimas, kad nuo juros vejas nupucia milzinisko judejimo smoga tik vos trimis gatvemis istysusi Klaipedos miesta yra pezalai. O medziai dar siek tiek mazina si smoga, turint galvoje vasaros metu. Ziema, gal, nes vejai uzauja, o medziai su lapais tik vasara, tada ju poveikis, todel reikia saugoti kiekviena medeli.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių