Gyventojus pavertė įkaitais

Klaipėdos centre esančio daugiabučio namo gyventojams ilgiau nei savaitę teko iškęsti be karšto vandens. Jo tiekimas atnaujintas tik tuomet, kai pavyko išlaužti greta esančio namo šilumos centro šarvuotas duris, nes jų geranoriškai atverti nesutiko buvęs bendrijos pirmininkas.

Klaipėdos centre esančio daugiabučio namo gyventojams ilgiau nei savaitę teko iškęsti be karšto vandens. Jo tiekimas atnaujintas tik tuomet, kai pavyko išlaužti greta esančio namo šilumos centro šarvuotas duris, nes jų geranoriškai atverti nesutiko buvęs bendrijos pirmininkas.

Pirmininką atstatydino

Tokia situacija susiklostė dėl to, kad šie abu namai – S.Šimkaus g. 12 ir 14 – turi bendrą šilumos mazgą. Tačiau jį prižiūri skirtingi prižiūrėtojai.

Name, kuriame ir yra įrengtas šilumos punktas, įkurta daugiabučio namo savininkų bendrija "Bastas", kuriai ketverius metus vadovo Aleksandras Smirnovas.
Gretimą, S.Šimkaus g. 14 namą administruoja įmonė "Vitės valdos, o šio namo šilumos punkto priežiūra yra patikėta įmonei "Lamberta".

Rugsėjį bendrijos "Bastas" pirmininką A.Smirnovą gyventojai atleido iš pareigų ir išrinko naują vadovą. Tačiau iki šiol pastarasis neturėjo ne tik reikiamų dokumentų, bet ir šilumos punkto raktų.

Lapkričio 6 d. A.Smirnovas, nors jau buvo nušalintas nuo pareigų, gyventojams išsiuntė pranešimus, kad nuo lapkričio 7-osios bus išjungtas karšto vandens tiekimas kaimyniniam namui, nes nustatytas gedimas šilumos trasoje. Tačiau buvęs pirmininkas pažymėjo, kad į šilumos punktą gretimo namo administratoriaus neįleis.

Gyventojams – gąsdinimai

Tačiau naujai išrinktas bendrijos "Bastas" vadovas Mantas Daukšys įsitikinęs, kad tokių veiksmų atleistasis pirmininkas net neturėjo teisės imtis.

"Manyčiau, kad buvęs pirmininkas manipuliavo situacija. Kodėl kito namo gyventojai turi būti įkaitai?" – stebėjosi M.Daukšys.

A.Smirnovas nuolat "Vitės valdoms" siunčia sąskaitas sumokėti už bendrojo naudojimo patalpų, kuriose yra šilumos punktas, bendrojo naudojimo elektrą. Tačiau "Vitės valdos" sąskaitas grąžina atgal, nes esą neturi nieko bendro su S.Šimkaus g. 12 namu.

"Gąsdinama, kad šiltas vanduo vėl dings. Namo gyventojai net gavo žinutes į savo mobiliuosius telefonus, kad A.Smirnovas neįleis "Vitės valdų" į šilumos centrą, kol nesumokės sąskaitų. O jei naujasis pirmininkas įleis, tai jis ir bus kaltas dėl skolos neišieškojimo", – tikino bendrijos valdybos paskirtas naujasis pirmininkas M.Daukšys.

Penktadienį kartu su įmonės "Lamberta" atstovais M.Daukšys galiausiai pateko į šilumos centrą. Tačiau prieš tai teko išlaužti šarvuotas duris. Karšto vandens tiekimas gyventojams buvo atnaujintas.

Tiria pirmininko veiklą

M.Daukšys tikino, kad namo gyventojams daugybė atleisto pirmininko sprendimų kelia klausimų.

"Tai buvo konfliktiškas ir vienvaldis žmogus. Todėl ir kilo problemų. Jam atrodo, kad tik jis vienas geriausiai žino, kaip viskas turi būti. Gyventojai sukluso, jog kažkas bendrijoje nėra taip gerai, kai buhalterė pastebėjo, kad iš bendrijos sąskaitos išimami pinigai", – tikino M.Daukšys.

Kur ir kam pinigus leido bendrijos pirmininkas, sunku buvo išsiaiškinti ir revizoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tai keista

man tai keista portretas
Kad piltis degalus,mokėti už telefoną turi būti bendrijos narių susirinkimo metu nutarta ir nubalsuota,surašytas susirinkimo protokolas.Bet koks pirkimas detalių,ūkio išlaidos turi turėti tai patvirtinančias sąskaitas.Tai kur žiūrėjo bendrijos revizijos komisija?Ar dokumentų niekas netikrino?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių