Gyvūnų ženklinimas – kai kam kompensuojamas

Dėl išaiškintų daugybės žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų Seimas 2022-uosius nutarė paskelbti Gyvūnų gerovės metais. Socialiai remtiniems žmonėms ir gyvūnų globėjams pradėta kompensuoti kačių, šunų bei šeškų ženklinimo išlaidas.

Uostamiestyje per 2021 m. buvo paženklinti daugiau nei 7 tūkst. šunų, per 4 tūkst. kačių ir net vienas vėžlys.

Vyriausybė nutarė, kad asmeniui, gaunančiam socialinę pašalpą, bus kompensuojama tik už tris augintinius. Kompensacijos suma už vieno gyvūno paženklinimą ir registravimą negalės viršyti 15 eurų.

Iki 2022 m. gegužės 1 d. šunys, katės ir šeškai turės būti paženklinti mikroschemomis ir registruoti Gyvūnų augintinių registre.

"Šunų, kačių ir šeškų ženklinimas įsibėgėja – gruodžio 1 d. duomenimis, šalyje jau paženklinta daugiau kaip 213 tūkst. šunų, kačių ir šeškų, tai yra beveik 65 tūkst. daugiau nei prieš metus. Suprantame, kad daliai žmonių ši prievolė gali tapti finansine našta, todėl parengėme tvarką, pagal kurią šios išlaidos bus kompensuojamos", – pranešime teigė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Išlaidos bus kompensuojamos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų lėšų iki 2022 m. gruodžio 31 d.

Kompensacijoms numatyti 300 tūkst. eurų iš Žemės ūkio ministerijos asignavimų.

Įprastai ženklinimo kainos svyruoja nuo 10 iki 40 eurų.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiosios veterinarijos gydytojos-inspektorės Ilonos Urbutienės, uostamiestyje paženklintas ir vėžlys.

"Klaipėdos mieste yra suženklinta 7 790 šunų, 4 025 katės. Suženklinti ir 33 šeškai, keturi triušiai ir vienas sausumos vėžlys. Gyvūnų šeimininkams augintinių ženklinimas užtikrina gyvūnų atsekamumą. Jei pasimeta, pabėga ar yra pavagiamas, tai suteikia galimybę gyvūnui greičiau grįžti namo. Taip pat gyvūnas turės individualų numerį, jam bus išduodami kelionės dokumentai ir jis galės keliauti su savo šeimininku ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Pametus augintinio dokumentus bus greitesnė galimybė atkurti duomenis, nes visi jie bus suvesti į Gyvūnų augintinių registrą", – sakė I.Urbutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
gyvunai nemaziau kaip nevalyvi zmones platina ligas tai gal ir juos skiepykit tuo marmalu ir duokit /pasus/ kur galima lakstyt ir su kaukem tai iteisinkit tai bus pasaulynis kvailiu gineso rekordas perspjoves visas /bidartisto/ fasistynes prievartas===

Durnynas....

Durnynas.... portretas
Kam visa tai reikalinga.....pasipinigauti.....geriau seimo narius ......

to klaipėdietis

to klaipėdietis portretas
Gražiai surasetw bet deja tikslas galimai kitas įvesti dar viena abonentinimokestiuz gyvūną.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių