Pereiti į pagrindinį turinį

Į A.Šimkaus vietą – statybininkas

2009-06-20 13:25
Į A.Šimkaus vietą – statybininkas
Į A.Šimkaus vietą – statybininkas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vakar išrinktas naujas savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius. Juo tapęs statybininkas Liudvikas Dūda dirbti pradės tik po kelių mėnesių.

Užimti vienas svarbiausių savivaldybėje – Miesto ūkio direktoriaus pareigas pageidavo keturi pretendentai. Vakar jie sprendė testą, kurio tikslas – išsiaiškinti, kaip išmano teisės aktus. Dalyviai taip pat turėjo žodžiu atsakyti į komisijos klausimus. Jais tikrinta, ar pretendentai žino, ką turi dirbti Miesto ūkio departamento direktorius ir kaip vykdys savo pareigas.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad daugiausia balų surinko L.Dūda. Vienas konkurso dalyvis nesurinko net minimalaus balų skaičiaus.

Jei konkurso rezultatai nebus apskųsti per tris dienas, L.Dūda bus oficialiai paskelbtas nugalėtoju. Tuomet savivaldybė kreipsis į Valstybės saugumo departamentą, kad šis patikrintų L.Dūdos biografiją ir duotų leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Danutės Valuckienės teigimu, patikrinimas gali užtrukti iki trijų mėnesių.

Klaipėdietis L.Dūda anksčiau valstybės tarnyboje nėra dirbęs. Pastaruosius trylika metų jis vadovavo paties su kolega įkurtai statybos bendrovei "Statka".

"Esu inžinierius-statybininkas. Klaipėdoje įvairiose statybų organizacijose dirbu nuo 1978 metų. Prieš trylika metų įkūriau privačią bendrovę. Žinoma, sunkmečiu darbų apimtys sumažėjo, tačiau tai neturėjo įtakos mano sprendimui dalyvauti konkurse užimti Miesto ūkio departamento direktoriaus vietą. Tiesiog norėjosi save išbandyti kitos veiklos sferoje", – teigė L.Dūda.

Jis tikino, kad verslą perleis sūnui.

Miesto ūkio departamentas be direktoriaus liko praėjusių metų rugsėjį, kai tuomečiam vadovui Alfonsui Šimkui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kyšininkavimo ir teismas jį nušalino nuo pareigų.

Konkursas užimti šį postą jau buvo įvykęs prieš kelis mėnesius. Tačiau jo rezultatai buvo anuliuoti, nes komisija pastebėjo, kad valdininkai blogai parengė egzaminą – įtraukė klausimų iš įstatymų, kurių Miesto ūkio departamento direktorius neturi išmanyti.

L.Dūda dalyvavo ir šiame konkurse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų