Į darbą vedėjas važiuoja autobusu

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus kiekvieną rytą į darbą vyksta autobusu. Pasak jo, kelionė viešuoju transportu trunka daug trumpiau nei automobiliu ir yra patogesnė.

R.Mockus pasakojo, kad automobilį į autobusą iškeitė jau seniai. To priežastis – labai paprasta. Klaipėdiečio teigimu, kelionei į darbą autobusu prireikia mažiau laiko nei važiuojant automobiliu.

"Ekspresas apskritai stoja tik keliose stotelėse. Kelionės dar sutrumpėjo, kai atsirado viešajam transportui skirtos juostos. Galvos neskauda, važiuoji ramiai ir patogiai", – pasakojo vedėjas.

R.Mockaus kelionė į darbą trunka 15–20 min. Jis į autobusą įlipa Naujojo turgaus stotelėje, esančioje Taikos prospekte, ar Gedminų – Statybininkų prospekte, o išlipa – Atgimimo aikštėje.

"Atstumas nėra labai didelis", – pastebėjo vedėjas.

R.Mockus pasakojo, kad automobilį vairuoja, tačiau dažniausiai – savaitgaliais.

"Jei į darbą važiuočiau automobiliu, pirmiausia ilgiau truktų kelionė. Be to, reikėtų ieškoti vietos, kur palikti transporto priemonę, o tai užima laiko. Reikėtų tvarkytis leidimą, kad nereikėtų mokėti už automobilio stovėjimą. Savivaldybė juk yra mokamoje zonoje. Važiuojant į darbą autobusu, viskas paprasčiau", – pabrėžė klaipėdietis.

Neretai atsiranda niurzgančių, kad važinėti viešuoju transportu nepatogu, kelionės užtrunka. R.Mockaus nuomone, toks požiūris – klaidingas.

"Klaipėdiečiams nereikėtų skųstis dėl viešojo transporto. Jis tikrai patogus. Autobusais galima pasiekti kiekvieną norimą tašką mieste, o kelionės tikrai neprailgsta", – vardijo vedėjas.

R.Mockus teigimu, kelionės autobusu padeda ir darbe: "Esu Transporto skyriaus vedėjas. Pats matau realią situaciją autobusuose, viską galiu įvertinti. Ne tik girdžiu aplinkinių nuomonę – ar žinau teoriškai. Jei reikia, pateikiu pastabų, ką ir kaip reikėtų tobulinti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

jan

jan portretas
labai normalūs žmonės. Klaipėdoje iš viso automobilius reikia pastatyt į garažus - nėra kur važiuot. Lietuvio iškreiptas gerovės supratimas. Jam krūtas tas, kas turi gerą tačkę. Ir viskas.

KELEIVĖ

KELEIVĖ portretas
Labai norėtųsi sužinoti,kokią med.komisiją praeina autobusų vairuotojai?Ar tikrai sąžiningai jie jas praeina?Liepos 19d. vos neįvyko skaudus įvykis kai 3 maršruto vairuotoją prie vairo ištiko Epilepsijos priepuolis.Tik laimingo atsitiktinumo dėka mes visi tuo autobusu važiavę keleiviai nepatyrėme rimtų sužalojimų.Aš pati esu medikė,tad laiku sureagavome:sustabdėme autobusą ir iškvietėme medikus.Kaip toliau baigėsi vairuotojui nežinau,bet dabar autobuse reikia ir vairuotojus stebėti.

pykina

pykina portretas
koks saunuolis, apsiverkti galima. Kiek dar rodysit tuos veidus, jau visiems bloga nuo ju
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių