Pereiti į pagrindinį turinį

I. Kanto bibliotekoje – nauja direktorė

2023-11-19 03:00

Naująja Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktore tapo Renata Rudienė. Oficialiai šias pareigas ji pradėjo eiti nuo lapkričio 16 d. Šioje bibliotekoje ji dvejus metus dirbo viešųjų ryšių ir rinkodaros specialiste.

Pokytis: nuo šiol I. Kanto bibliotekos direktoriaus pareigas eis R. Rudienė (kairėje), o B. Liauciuvienei buvo padėkota už nuoširdų atsidavimą darbui visus 40 metų.
Pokytis: nuo šiol I. Kanto bibliotekos direktoriaus pareigas eis R. Rudienė (kairėje), o B. Liauciuvienei buvo padėkota už nuoširdų atsidavimą darbui visus 40 metų. / A. Kubaičio nuotr.

Šią savaitę I. Kanto bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje vyko atsisveikinimas su ilgamete bibliotekos direktore Bronislava Liauciuviene, išdirbusia čia 40 metų.

Iškilmingame vakare dalyvavo ir padėką su buvusių merų parašais įteikė dabartinis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Taip pat skelbiama, kad direktorei buvo įteikta Kultūros ministerijos padėka.

„Miela mūsų direktore, jūsų profesionalumas, įžvalgumas, sugebėjimas priimti tinkamus sprendimus, būti laiku ir vietoje veikė ne tik bibliotekos, bet ir joje dirbančių žmonių gyvenimus. Ne vien bendras tikslas, bet ir tvirtas jūsų žmogiškumo pamatas – atjauta, supratimas, įsiklausymas lydėjo tuos, kurie šiame kelyje ėjome kartu“, – sakė kolegos.

Manau, kad mano sukaupta patirtis bus naudinga.

B. Liauciuvienę pasveikino ir už darbą padėkojo bibliotekos partneriai, rėmėjai, draugai.

Direktoriaus pareigas perėmusi R. Rudienė I. Kanto bibliotekoje kelerius metus dirbo viešųjų ryšių specialiste, o prieš tai 11 metų buvo Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktore.

Ji aktyviai dalyvauja savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos tarybos veikloje.

„Per du mano darbo dešimtmečius Lietuvos bibliotekos labai transformavosi. Bibliotekininko charakteris taip pat keitėsi. Biblioteka – arčiausiai žmogaus esanti institucija, todėl šiame darbe aš visada mačiau ir matau prasmę dirbti. Mes augame organiškai, prisitaikome prie vartotojų poreikių, vystome naujas veiklas. Kad bibliotekos būtų augančios ir sėkmingos, visų pirma, jos turi būti patrauklios jaunimui. Į bibliotekas, kaip ir į visas kitas sritis, veržiantis dirbtinio intelekto technologijų galimybėms, iššūkiams ir grėsmėms, labai svarbu išlaikyti kūrybišką ir empatišką žmogų. Manau, kad mano sukaupta patirtis bus naudinga plėtojant bibliotekų veiklą Klaipėdos mieste, nusistatant ateities bibliotekos gaires“, – kalbėjo R. Rudienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų