Į Klaipėdą sugrįžusios delfinės treneriams jau rodo triukus

Į rekonstruotą Klaipėdos delfinariumo pagrindinį baseiną sugrįžusios keturios delfinės tyrinėja aplinką ir treneriams demonstruoja įvairius triukus.

Į rekonstruotą Klaipėdos delfinariumo pagrindinį baseiną sugrįžusios keturios delfinės tyrinėja aplinką ir treneriams demonstruoja įvairius triukus.

Keturios delfinės – Glorija su dukra Smilte ir Gabija su savo palikuone Tija iš Graikijos Atikos zoologijos sodo Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu buvo parskraidintos pirmadienio vakarą.

Po beveik penkias valandas trukusios kelionės iš Graikijos į Palangos oro uostą, o paskui dar apie valandą sunkvežimiu vežamos į uostamiestį, jos pasiekė savo namus.

„Apie delfinių būseną geriausia spręsti pagal tai, kaip jaučiasi jas prižiūrintys žmonės. Šypsosi ir tiek veterinarijos gydytojas Žilvinas Kleiva, kuris su delfinėmis delfinariume praleido visą naktį, ir gyvūnų treneriai. Vadinasi, delfinės jaučiasi tikrai gerai“, - teigė Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Ji pabrėžė, jog nė viena parskraidinta delfinė nesusirgo, visų gyvybinės funkcijos nesutrikusios – jos ėda, plaukioja, smalsauja.

„Delfinės grįžo į atnaujintą baseiną, todėl joms naujoje aplinkoje labai smalsu. Seniau baseiną ir žiūrovų dalį skyrė sienelę, o dabar jos vietoje yra akrilinis parapetas – jis permatomas, todėl ir delfinėms labai smalsu. Be to, džiaugiamės, kad gyvūnų gyvenimo sąlygos tikrai pagerėjo, nes dabar vanduo baseine automatiškai pakeičiamas du kartus dažniau nei iki šiol – kas keturias valandas“, - aiškino N.Puteikienė.

Ji svarstė, jog delfinių adaptacijos laikotarpis gali trukti apie mėnesį, o gal ir du. Juo labiau kad pirmadienį į delfinariumą grįš dar trys delfinai: Argas, Baltis ir Perla. „Bus nauja kompanija, kurioje atsiras vyrukų, o jie aktyvesni, tad delfinams vėl reikės laiko išmokti prisitaikyti vieniems prie kitų“, - teigė pašnekovė.

Nepaisant adaptacijos periodo, delfinų treneriai nuolat gyvūnus prižiūrės. „Kai maitinamos jau sugrįžusios delfinės, jos jau rodo triukus – paploja pelekais, parodo uodegas. Baseine yra žaislų, kamuolių, lankų. Nors intensyvios treniruotės ir nevyks, delfinų bendravimas su treneriais bus nepertraukiamas“, - tvirtino N.Puteikienė.

Manoma, kad naują programą, kurią jau galės pamatyti žiūrovai, sugrįžę delfinai ims repetuoti maždaug po dviejų mėnesių.

Optimistiškai viliamasi, kad pirmasis pasirodymas gali įvykti per didžiąsias metų šventes.

Klaipėda be delfinų gyveno trejus metus – nuo 2010-ųjų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajaj

ajaj portretas
mano delfinukai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių