Į Klaipėdos centrą užklydo lapė

Ankstyvą trečiadienio rytą į darbą skubančius klaipėdiečius – tiek pėsčius, tiek važiuotus – apstulbino staiga iš Atgimimo aikštės atskuodusi nedidelė lapė, kuri labai mikliai nuskuodė Herkaus Manto gatve ir įsmuko į kiemus.

Judriose vietose šie plėšrūnai sutinkami gana retai, dažniau čia atklysta savo migracijos keliuose pasiklydę briedžiai ar stirnos.

Trečiadienio rytą, prieš aštuntą valandą, klaipėdiečiai Herkaus Manto–Liepų ir Naujosios Sodo gatvių sankryžoje, laukdami, kol įsižiebs žalias šviesoforo signalas pėstiesiems, staiga sustingo, pamatę, kad iš Atgimimo aikštės pusės link jų atskuodžia kažkoks gyvūnas.

Pradžioje kilo mintis, kad šuo, tačiau judesiai buvo kitokie nei šuns, gyvūno kūnas ilgesnis, jis turėjo gana ilgą pūkuotą uodegą.

Tai buvo lapė, kažkokiais neaiškiais keliais atklydusi į judrų miesto centrą.

Laputė labai greitai, laikydamasi dešinės, bėgo važiuojamąja kelio dalimi ir Herkaus Manto gatvėje įsmuko kažkur į kiemus.

Šio smagaus įvykio liudininkai tik susižvalgė tarpusavyje, nusistebėję, iš kur šioje vietoje atsirado toks gyvūnas.

Išties, šie plėšrūnai tokiose vietose nelabai lankosi, nors jų mieste tikrai yra, kai kurie gyvena pramoninėse teritorijose, juos dažnai mato įmonių darbuotojai ir lapių kaimynystė jų nestebina.

Lapių pasitaiko miesto priemiesčiuose, kur jos atklysta į gyvenamųjų namų kiemus, tačiau centrinių gatvių šie plėšrūnai vengia, dažniau čia atklysta savo migracijos keliuose pasiklydę briedžiai ar stirnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edgaras

Edgaras portretas
Kaune, Dainavos rajone prie Draugystės parko, ežiai, kiškių šeimyna ir laputė - natūralus dalykas. Kažkada jų pro-, pro- čia gyveno. Dabar jie prisitaikė. Kai vėlai vakarais tenka išvesti laukan terjeriukę, gan dažnai matau ką nors iš jų.

> uxaxaxa

> uxaxaxa portretas
Kam taip žvėriuką įžeidinėti?

Dov.

Dov. portretas
Gyvenu Mažojo Kaimelio soduose. Laputė čia dažnai atklysta. Na ir kas? Mes džiaugiamės!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių