Į Klaipėdos darželius nepaklius 280 vaikų

Į uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas šiemet vėl pateks ne visi norintieji. Be lopšelio-darželio liks beveik trys šimtai vaikų. Vis dėlto viliamasi, kad jau greitai tokios problemos uostamiestyje nebeliks.

Šiemet Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose bus 382 grupės. Preliminariais duomenimis, planuojama ugdyti per 6 830 vaikų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad registracija dar vyksta. Kai kurie atsisako vietos, kiti – priimami.

"Gal tėvai pagalvoja, kad per anksti vaiką leisti į darželį ir nukelia kitiems metams? Laisvų vietų yra mažųjų ugdymo įstaigose, įsikūrusiose Žardės rajone, Naujakiemio gatvėje, Baltijos prospekte. Tačiau tėvai jų nesirenka. Gal netinka grupės amžius, kalba ar pati vieta? Nepriversi tėvų vežti vaiko iš šiaurinės miesto dalies į darželį, esantį Alksnynėje. Jei įvertintume ir laisvas vietas, nepatenkintų prašymų būtų mažiau", – komentavo vedėja.

Skaičiuojama, kad liks nepatenkinta apie 280 prašymų. Manoma, jog dalis pastarųjų yra Klaipėdos rajono gyventojų.

L.Prižgintienės teigimu, labiausiai ikimokyklinių ugdymo įstaigų trūksta šiaurinėje miesto dalyje. Čia yra nepatenkinta 100 prašymų, miesto – centre 60.

"Pietinėje miesto dalyje ši problema jau išspręsta. Esame dėkingi nevalstybinėms įstaigoms, kurios priima vaikus. 100 eurų kompensacija už privatų darželį pasiteisino. Kartais tėvai renkasi tokias įstaigas ir nenori valstybinės", – tvirtino vedėja.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas atkreipė dėmesį, kad prieš dvejus metus situacija buvo dar prastesnė.

Tada į vaikų lopšelius-darželius nepateko apie 700 vaikų, pernai – jau per 400.

"Buvo parengtas priemonių planas problemai spręsti. Jame numatyta nuosekliai didinti vietų vaikų darželiuose skaičių. Padidinome 400. Problema turėjo būti išspręsta, bet šiemet vis tiek trūksta vietų", – tvirtino direktorius.

Pasak S.Budino, į Klaipėdos miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigas registruojasi ir tie, kurie gyvena rajono teritorijoje.

Direktorius pabrėžė, kad padėtis pasikeis, kai bus rekonstruotas lopšelis-darželis "Puriena" ir pastatytas priestatas. Šioje įstaigoje bus apie 400 vietų vaikams.

"Dabar lopšelio-darželio "Puriena" auklėtiniai yra iškelti į kitus darželius. Užbaigus darbus, vietų turėtų užtekti", – tvirtino vadovas.

Rekonstruojant Tauralaukio mokyklą-darželį, papildomai atsiras dar 80 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dovilė

Dovilė portretas
Praėjusiais metais uždarytas lopšelis-darželis "Aušrinė" taip ir nebuvo nugriautas, vadinasi dar galėjo būti eksploatuojamas ir greičiausiai dar metus stovės, atsižvelgiant į skaičių vaikų, kurie negavo darželio, sprendimas uždaryti minėtą darželį visiškai nepaaiškinamas....

Blinda

Blinda portretas
Kazin kiek is tu 280 bus valdininku ar seimunu atzalu? Laikas svieta lyginti, storasikniai darosi nebevaldomi...

darzelius

darzelius  portretas
uzdarineja - pertvarko i kazinkokias istaigas. Tevai dirba uz minimumus, katras isgali aukle samdyti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių