Į Klaipėdos senamiestį vilios lengvatomis

Nuo šiol Klaipėdos senamiestyje restauruojantys, atkuriantys ar naujus pastatus statantys verslininkai galės įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų. Tikimasi, kad tai padės į miesto širdį pritraukti daugiau investicijų bei skatins bevariklio transporto priemonių naudojimą.

Nuo šiol Klaipėdos senamiestyje restauruojantys, atkuriantys ar naujus pastatus statantys verslininkai galės įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų. Tikimasi, kad tai padės į miesto širdį pritraukti daugiau investicijų bei skatins bevariklio transporto priemonių naudojimą.

Atbaidydavo reikalavimai

Vakar posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė siūlymui, kad senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje restauruojantys, esamus statinius naujai paskirčiai pritaikantys ar naujus verslo objektus statantys verslininkai galėtų įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų, nei reikalauta anksčiau.

Verslininkams senamiestis buvo nepatrauklus, nes, anot jų, investuoti į pastatus, kai nėra galimybių prie jų įrengti nustatyto automobilių stovėjimo vietų skaičiaus, neapsimoka.

Senamiestyje bus taikomas koeficientas 0,5. Tokiu atveju, jei prie pastato reikėtų įrengti 10 vietų, investuotojui užtektų penkių. Centrinėje miesto zonoje koeficientas sieks 0,75.

Skatins atgimimą

Tikimasi, kad nauja tvarka sudarys geresnes sąlygas verslo investicijoms minėtose miesto dalyse, o tai prisidės prie senamiesčio gaivinimo, suaktyvins esamų pastatų restauravimą, naujų verslo objektų statybą.

Be to, būtų skatinamas judėjimas bevariklėmis transporto priemonėmis.

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė pastebėjo, kad, priimdama tokį sprendimą, savivaldybė prisiima atsakomybę aktyviau siekti įrengti daugiau automobilių stovėjimo vietų aplink senamiestį bei centrinę miesto dalį.

Palaikė ne visi

Tačiau toks siūlymas nebuvo sutiktas itin šiltai. Tarybos narys Tomas Meškinis teigė, jog dėl minėtų nuolaidų verslininkams nukentės senamiesčio gyventojai, mat investuotojai bei jų klientai išgraibstys gyventojams skirtas vietas.

Būta ir nuo balsavimo nusišalinusių, ir jo svarstymą raginusių atidėti tarybos narių, tačiau sprendimas buvo priimtas.

Tarybos narys Vytautas Čepas pastebėjo, kad Klaipėdos senamiestyje esama ir daugiau problemų, o ne vien automobilių stovėjimo vietos.

"Senamiestis yra nepatogus. Būdamas senamiesčio gyventojas, matau daug trūkumų. Jis – išpešiotas, be dantų", – konstatavo politikas.

Prieigose vietų daugės

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas užtikrino, kad dėl stovėjimo vietų trūkumo nuogąstauti neverta. Anot jo, kitąmet planai šių miesto dalių prieigose įrengti daugiau erdvių automobiliams įgaus didesnį pagreitį.

Numatoma rengti požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Bangų gatvėje techninį projektą, taip pat turi būti pastatyta automobilių stovėjimo aikštelė Pilies gatvėje, kur atsiras ir dvi elektromobiliams įkrauti skirtos vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.

V. portretas
Atlaisvinti stovėjimo vietas labai paprasta - tereikia dar labiau pakelti įkainius už parkavimą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių