Į mokyklą – ir per šalčius

Klaipėdoje neseniai užfiksuoti bene didžiausi šios žiemos šalčiai darželių ir pradinių mokyklų darbo ritmo nesutrikdė. 

Klaipėdoje neseniai užfiksuoti bene didžiausi šios žiemos šalčiai darželių ir pradinių mokyklų darbo ritmo nesutrikdė. Vaikai, nepaisydami žvarbaus oro, pavyzdingai lankė ugdymo įstaigas.

Švietimo ir mokslo ministerija suteikia galimybę oro temperatūrai esant 20 laipsnių šalčio ar žemesnei į mokyklą neiti pradinukams ir penktų klasių mokiniams. Jei spusteli 25 laipsnių speigas, namuose gali likti ir vyresni (6–12 klasių) mokiniai.

Kaip teigė Hidrometeorologinės tarnybos Jūrinių prognozių centro vedėjas Lionginas Pakštys, praėjusią savaitę uostamiestyje oro temperatūra 20 laipsnių žemiau nulio nepasiekė.
"Penktadienį ryte buvo užfiksuota žemiausia minusinė šios žiemos temperatūra Klaipėdoje – 16,6 laipsnio šalčio. O visą praėjusią savaitę rytais laikėsi apie 14–16 laipsnių šalčio temperatūra", – informavo L.Pakštys.

Klaipėdos mokyklos-darželio "Varpelis" direktorė Daina Paliulienė teigė, kad tiek pradinių klasių moksleivių, tiek darželinukų lankomumas dėl žvarbaus oro įstaigoje nėra sumažėjęs.

"Nors pastarosiomis dienomis šaltis, kaip Klaipėdai, tikrai yra nemažas, tačiau nesulaukėme nė vieno tėvų klausimo, ar vaikai turėtų eiti į pamokas ir ką reikėtų daryti. Mokykla dirba įprastu ritmu. Panaši situacija yra ir su darželinukais. Neateina tik tie, kurie serga. Tačiau ir tokių vaikučių fiksuojame labai nedaug – vos po kelis grupėse", – teigė D.Paliulienė.

Anot jos, šiais metais situacija dėl sergančiųjų gripu ar peršalimu apskritai yra džiuginanti – ligų kamuojamų vaikų pastebima daug mažiau.

"Varpelio" direktorei antrino Klaipėdos mokyklos-darželio "Inkarėlis" direktorė Rima Savva.

"Vaikų lankomumas problemų nekelia. Gal ir atsiranda vienas kitas, kuris dėl šalčio pasirenka būti namuose, tačiau reiškinys nėra masinis. Apsirgusių vaikų darželyje taip pat vos 4–5. O pradinukų klasė mokyklą lanko pavyzdingai", – kalbėjo R.Savva.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyresnioji vaikų ligų ir šeimos gydytoja Nijolė Mandeikienė informavo, kad nuo sausio vidurio fiksuojamas kiek didesnis nei pastaraisiais mėnesiais buvęs vaikų sergamumas.

"Tačiau padėtis nėra labai prasta. Dažniausiai peršąla patys mažiausi, dar darželį lankantys vaikai. Sergančių moksleivių taip pat yra, tačiau kiek mažiau. Vaikai po žiemos atostogų grįžo į ugdymo įstaigas, todėl ir sergamumas šoktelėjo", – teigė medikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pff

Pff portretas
Jei vilniuje -20 tai Klaipėdoje jutiminė -30. Pas mus gi vėjas ir drėgmė.

Renatusia

Renatusia portretas
bet cia nesamone kazkokia yra su tais laipsniais. juk visoj Lietuvoj yra tos taisykles kad nuo -25 galima neeti i mokyklas, bet tai Klaipedoj per tuos -16 laipsiu simta kart salciau negu Vilniuj per -25 laipsnius,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių