Pereiti į pagrindinį turinį

Į muziejų – storesne pinigine

2009-07-14 23:59

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus nuo sunkmečio gelbėsis didindamas bilietų kainas – norint apžiūrėti kai kurias ekspozicijas reikės pakloti dvigubai daugiau.

Pakelti bilietų kainas paprašė muziejaus direktorius Jonas Genys. Kadangi šios įstaigos steigėja yra savivaldybė, naujas kainas gali nustatyti tik miesto taryba. Todėl vakar direktoriaus prašymas ir buvo svarstytas Finansų bei ekonomikos komitete.

Prašymas argumentuotas tuo, jog Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje ir jo padaliniuose bilietai kainuoja kone pigiausiai šalyje, pastarąjį kartą kaina buvo nustatyta 2002 metais. Per šį laikotarpį labai pabrango komunalinės paslaugos, todėl esą būtina didinti ir muziejaus teikiamų paslaugų kainas.

Jei politikai pritars, tuomet už bilietą į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų reikės mokėti 6 litus, iki šiol galiojanti kaina yra 3 litai. Tiek pat atsieis apsilankyti Pilies  muziejuje, į kurį iki šiol patekti buvo galima už 4 litus. Pigiausiai kainuos apsilankymas Kalvystės muziejuje. Bilieto kainą siūloma pakelti nuo 3 iki 4 litų. Moksleiviams, studentams ir pensininkams bus taikomos nuolaidos.

Pakėlus bilietų kainas, lankytojams bus pasiūlyta ir alternatyva – visas ekspozicijas apžiūrėti įsigijus vieningą bilietą už 12 litų. Jį nusipirkus būtų galima apsilankyti visuose trijuose muziejuose.

Politikų taip pat prašoma padidinti ir edukacinių užsiėmimų kainą. Dabar grupė žmonių už valandą trunkantį užsiėmimą turėjo mokėti 14 litų. Tačiau siūloma nustatyti kainą ne grupei, o asmeniui. Viena valanda žmogui, atsižvelgiant į užsiėmimo tematiką, kainuotų nuo 2 iki 4 litų.

Tikimasi, kad parengtas sprendimo projektas bus pateiktas šį mėnesį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje. Naujos kainos įsigalios, jei politikai joms pritars.

"Šis žingsnis – natūralus. Daugelis šalies muziejų, atsižvelgdami į išaugusias išlaidas, jau seniau pabrangino bilietus. Vidutiniškai jie kainuoja nuo 6 iki 8 litų", – sakė Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Sadovnikovienė.

Skaičiuojama, jog padidinus bilietų kainas, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus per metus papildomai surinktų apie 30 tūkst. litų, o už edukacinius užsiėmimus galėtų tikėtis 13–15 tūkst. litų daugiau pajamų.

Savivaldybei priklauso dar kelios kultūros įstaigos, tačiau kol kas kelti jų teikiamų paslaugų kainų neketinama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų