Pereiti į pagrindinį turinį

Į senamiestį – pažaisti šchmatais

2013-06-29 23:59
Į senamiestį – pažaisti šchmatais
Į senamiestį – pažaisti šchmatais / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos senamiesčio erdves bandoma išnaudoti išradingai ir naudingai. Kurpių skverelyje penktadienį pastatytos medinės šachmatų figūros, tikimasi, privilios daugiau žmonių ir įkvėps merdinčiam senamiesčiui gyvybės.

Tarp Mėsininkų ir Kurpių gatvių esančiai iš granito plokščių sudėliotai mozaikai pagaliau grąžinta tikroji paskirtis. Ji tapo šachmatų lenta po atviru dangumi.

Idėja šiai aikštei suteikti būtent tokią paskirtį kilo miesto tarybos nariui Audriui Vaišvilai, kuris jau anksčiau į šią vietą buvo atvežęs medines šachmatų figūrėles, tačiau buvo nuspręsta, jog reikia tvirtesnių.

1 600 litų kainavęs šachmatų komplektas, skirtas visiems norintiems pažaisti, vakar jau sulaukė dėmesio.

Pirmieji jį išmėgino Klaipėdos jaunieji šachmatų klubo nariai. Klubo "Viesulas" vadovas Viktoras Galuščiakas teigė, jog jaunieji uostamiesčio šachmatininkai gali pasigirti puikiais rezultatais, ir džiaugėsi, kad dabar savo jėgas jie galės išbandyti ir didesnėje erdvėje.

„Savo būrelyje mes turime Lietuvos čempioną, kuris neseniai Palangoje vykusiose varžybose nugalėjo visus 10 priešininkų“, – didžiavosi V.Galuščiak ir kartu apgailestavo, kad būrelis dėl finansavimo trūkumo greitu metu gali būti uždarytas.

Šiuo metu būrelį lanko apie 70 mokinių, o jo veikla skaičiuoja penktus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų