I. Simonaitytės bibliotekai ieško direktoriaus

Kultūros ministerija paskelbė konkursą I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pareigoms. Dabartinio įstaigos vadovo Juozo Šikšnelio kadencija baigsis po dviejų mėnesių. Pretendentų pareiškimų laukiama iki spalio 16-osios.

Kadencijos apskričių bibliotekų vadovams, o tokį statusą ir turi I.Simonaitytės biblioteka, įvestos prieš penkerius metus.

Ir 2019-ųjų sausio 2 d. ši kadencija kaip tik baigsis. Lietuvoje yra 5 apskričių bibliotekos, ir penkiems jų direktoriams kadencijas patvirtino dar tuometis kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Dabartinis I.Simonaitytės bibliotekos vadovas J.Šikšnelis įstaigai vadovauja pastaruosius 10 metų ir, dienraščio žiniomis, dar vienos kadencijos nesieks.

Kultūros ministerija jau paskelbė konkursą eiti Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pareigas. Dokumentus pretendentai turėtų pateikti iki spalio 16 d.

"Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pareigybė reikalinga vadovauti įstaigai ir užtikrinti jai pavestų tikslų ir uždavinių įgyvendinimą bei įstaigos nuostatuose numatytos veiklos organizavimą ir vykdymą", – rašoma ministerijos konkurso skelbime.

Kultūros ministerija su konkursą laimėjusiu pretendentu sudarys terminuotą darbo sutartį penkeriems metams.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus kadencijos pradžia – 2019 m. sausio 3 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių