Pereiti į pagrindinį turinį

Į šventę uostamiestyje – pasirūpinti sveikata

2012-03-24 05:00
Į šventę uostamiestyje – pasirūpinti sveikata
Į šventę uostamiestyje – pasirūpinti sveikata / shutterstock.com nuotr.

Gražiausios ledo skulptūros rinkimai, nemokama patikra vyrams ir žinomų pajūrio dainininkų koncertas – visa tai laukia uostamiestyje rengiamoje sveikatos šventėje „Tark vėžiui – ne!“.

Šiandien Atgimimo aikštėje pirmą kartą bus organizuojama sveikatos šventė, skirta onkologinių ligų prevencijai.

Jos metu klaipėdiečiai galės nemokamai pasikonsultuoti su įvairių sričių gydytojais, gauti informacijos apie patikrų programas.

Projekto „Išsaugokime vyrus“ autobusiukas kvies nemokamai padaryti prostatos specifinio antigeno (PSA) tyrimą. Jis padeda atskleisti prostatos ligas.

Miestiečiai taip pat galės pasitikrinti kūno masės indeksą.

Pasak šventę organizuojančios Lietuvos sveikatos žurnalistų asociacijos pirmininkės Daivos Ausėnaitės, Jūros švente garsėjančio uostamiesčio renginių sąrašą galėtų papildyti tradicinė Sveikatos šventė.

Ji galėtų būtų pavyzdys, kad apie ligas galima kalbėti ne tik niūriai ir neigiamai. Kasmet šventę būtų galima skirti kurios nors ligos prevencijai.

Šiandien renginio metu iš ledo bus kuriama Sveikatos skulptūra. Keturi skulptoriai pristatys savo skulptūrų eskizus. Klaipėdiečiai iš jų galės išsirinkti jiems labiausiai patikusią.

Organizatoriai tikisi, kad vėliau ji galėtų papuošti kurios nors vienos Klaipėdos ligoninių kiemą ar aplinką.

Šventėje koncertuos žinomi Lietuvos atlikėjai Birutė Petrikytė, Andželika Petrikytė, Simonas Donskovas, Regimantas Šilinskas, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro kvartetas „Štrichas“, kapelija „Mingė“ ir studijos „Grock“ grupė.

Dainininkų gretas papildys Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga. Renginį ves žinoma žurnalistė Angelė Kiliuvienė.

Renginyje bus dalijami įvairūs lankstinukai, informuojantys apie sveiką gyvenseną ir patikrų programas. Šventės dalyviai bus kviečiami vaišintis sveikais užkandžiais ir gėrimais, vyks sveikų produktų mugė.


Sveikatos šventės programa

14 val. – renginio pradžia.

14–17 val. – koncertas.

17 val. – paskelbiama skulptūrų kūrimo pabaiga.

17.20 val. – suskaičiavus balsus, skelbiama skulptūra nugalėtoja. Menininkams teikiamos padėkos ir garbės raštai.

17.30 val. – renginio vedėja skelbia dienos patikros rezultatus.

17.30–19 val. – skambės muzika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų