Į Tremtinių skverą netrukus sugrįš statybininkai

Po ilgos pertraukos bus tęsiami darbai Tremtinių skvere, kurio rekonstrukcija įstrigo dėl smarkiai vėluojančių kiniškų granito plokščių.

Praeiviai stebisi žvelgdami į išraustą ir paliktą erdvę miesto centre.

S. Daukanto ir I. Kanto gatvių sankirtoje esančio skvero rekonstrukciją stabdo dar vasarą užsakytos ir iš Kinijos į Lietuvą tik dabar atkeliaujančios granito plokštės.

Dėl to savivaldybės rangovas iki šiol negalėjo tęsti darbų.

Juos atliekančios bendrovės "Kavesta" generalinis direktorius Dionizas Liatukas patikino, kad dalis užsakymo jau gauta, tad šio mėnesio pradžioje, jei orai leis, bus galima atnaujinti rekonstrukciją.

Skveras svarbus tuo, kad jame stovi paminklas "Kančia", skirtas Klaipėdos politiniams kaliniams ir tremtiniams atminti. Tai – faktiškai vienintelė vieta Klaipėdoje, kur kasmet atiduodama pagarba politiniams kaliniams ir tremtiniams.

Šalia paminklo skvere atsiras ne paprastos akmens, bet granito ir skirtingų matmenų plokštės, kiekvienoje jų – užrašai, bus išbraižytas žemėlapis su nurodytomis trėmimo vietomis, kurias žymės lemputės.

Esą viskas, ką reikėjo padaryti iki plokščių, yra paruošta: smėlis, skalda supilti, išvedžiotos komunikacijos, laidai, trūko tik granito.

Tremtinių pagerbimui skirto skvero atnaujinimas turėjo vykti apie keturis mėnesius, tačiau rangovas su Klaipėdos savivaldybe praėjusių metų birželį pasirašė papildomą susitarimą.

Jame numatyta, jog darbus rangovas gali sustabdyti iki tol, kol sulauks granito plokščių.

Projekto vertė – beveik 400 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nx

nx portretas
tuos amzinus kapu garbinimus.Daba gyvent rek o ne praeitim

Jonas D.

Jonas D. portretas
Rašytoja Ate ( kaip bjauriai sugadinta pavardė) , ne Klaipėdos tremtiniams , bet visos Lietuvos visiems tremtiniams atminti bei gerbti ... Aišku ?

Per daug jau

Per daug jau portretas
tiems tremtiniams viskas kišama. Ir taip kaip karaliai jau palikę save isivaizduoja pasaulio bamba.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių